Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekonstrukcija

'Vile propuh' na Folki zamijenit će hotel s tri zvjezdice

loop
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/4
07.10.2014.
u 14:00

Godinama su dvije zgrade bile "trn u oku" stanovnika Folnegovićevog naselja, a sad se obnavljaju

“Vile propuh”, kako su stanovnici Folnegovićevog naselja nazvali dvije zgrade od oko 1600 četvornih metara na tri kata uz samu petlju, a koje su im već godinama “trn u oku”, napokon se obnavljaju.

Radove u Župančićevoj ulici izvodi tvrtka Plurimus developments. Nekad je to bio hotel za samce te smještaj za djelatnike tvrtke Novogradnja d.d. koji su u Zagrebu izvodili radove nakon katastrofalne poplave 1964. godine, no nakon rata stanari su iz njih iseljeni. Otad propadaju te su postale skloništem za grafitere, skvotere, beskućnike...

Ista namjena, novo ruho

Radnike Plurimus developmentsa, koji su se pojavili potkraj svibnja te postavili skele, stanovnici su dočekali s odobravanjem. Sa zanimanjem su pratili kako napreduju radovi, a kada su čuli da bi tamo uskoro trebao niknuti hotel s tri zvjezdice, odahnuli su.

Foto: Brick Biro

– Bilo je i vrijeme. Konačno će urediti to leglo guštera, zmija i štakora. Svaki dan ovuda prolazim kad idem po dijete u vrtić preko puta, pa sam svašta vidjela – kaže stanarka susjedne zgrade Sanja Ilić. Da su zgrade uistinu bile okupljalište različitih problematičnih skupina, svjedoči i glavni Izvršni direktor kompanije Plurimus developments Frano Ćurković.

– I mi i stanovnici Folnegovićeva naselja često smo morali prijavljivati pripadnike tih skupina nadležnim institucijama i komunalnim redarima – potvrdio je Frano Ćurković. Hotel koji će dobiti novo, moderno ruho, a s obzirom na to da je u blizinu petlje, nazvali su ga The Loop Hotel (engl. petlja), a i logotip hotela upućuje na poznatu zagrebačku prometnicu. U hotelu će biti zaposleno dvadeset ljudi, imat će 33 sobe, bar povezan s velikom lounge terasom, otvorenima i za stanovnike naselja te grada, a manja kongresna dvorana bit će namijenjena za poslovne sastanke i različite manifestacije.

U hotelu će biti moguće i unajmljivanje bicikala te raznih ostalih sadržaja. Hotel je projektirao zagrebački arhitektonski studio Brick Biro, a trebao bi biti otvoren na proljeće.

Zbog krize na čekanju

Iako zgrade tvrtka posjeduje već pet i pol godina, zbog krize investicija je pokrenuta tek nedavno.

– Ne zavaravamo se da će biti lako poslovati, ali vjerujemo da je lokacija idealna za hotel zbog blizine aerodroma, poslovna zona u Radničkoj ulici nadohvat je ruke, a centar grada udaljen je samo pet tramvajskih stanica. Od Autobusnog kolodvora smo na pješačkoj udaljenosti – kaže Frano Ćurković.

Komentara 6

FP
franko pan
17:39 07.10.2014.

kolko znam popravni dom uskoro seli... negdje u Dugave ili sl. Folka bu na kraju elitni kvart covjece! :) BBB Folka

PA
pajopatak
14:45 08.10.2014.

Jako dobra vijest. Svaka čast investitorima, nadam se da će dobro zaraditi. Barem da je više ovakvih ulaganja u Zagrebu i Hrvatskoj !!

Avatar MsLela
MsLela
15:42 07.10.2014.

To je dobra vijest..ali nisu naveči i činjenicu da je u neposrednoj blizini popravni dom :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije