Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE POTRESA

VIDEO Uklanja se opasna nadstrešnica u Zagrebu, do sada je skinuto 15 tona tereta

Foto: Patrik Macek/PIXSELL; Hana Ivković
1/5
09.02.2021.
u 10:46

S obzirom na to da se radovi izvode na visini od 42 metra, alpinisti su dan prije osigurali cijeli prostor.

U Zagrebu u Vukovarskoj ulici na Mornarskoj zgradi u tijeku je operacija uklanjanja opasne nadstrešnice koja se oštetila u potresu u ožujku prošle godine. 

Radnici su s postavljanjem skela počeli prije dva tjedna, a sam postupak uklanjanja prijetnje trajat će oko mjesec dana. Nadstrešnica će se uklanjati blok po blok, a uklanjanje jednog bloka traje nekoliko sati. Do sada je skinut blok težak 15 tona, a danas bi trebali ukloniti još tri bloka. 

VIDEO: Uklanjanje blokova opasne nadstrešnice, snimila: Hana Ivković


Radovi su procijenjeni između 2 i 2,5 milijuna kuna. S obzirom na to da se radovi izvode na visini od 42 metra, alpinisti su dan ranije osigurali cijeli prostor. 

Podsjećamo, problem je bio i u tome što je zgrada zaštićena kao spomenik kulture te je dogovor s konzervatorima trajao više mjeseci oko uklanjanja prijetećeg dijela objekta koji je, podsjetimo, djelo poznatog hrvatskog arhitekta Stanka Fabrisa.

Ključne riječi

Komentara 7

ST
stefj
11:04 09.02.2021.

Eto, imaš zastupnika u saboru i onda dobiješ "besplatnu" sanaciju privatne zgrade...

PO
Potepuh
08:21 11.02.2021.

Ako su stanari pametni, neće dozvoliti niti da se takva ponovo vrati iznad njihovih glava, bez obzira na "kulturnu" vrijednost objekta. Sigurnost prije svega.

BL
bluescreen
11:15 09.02.2021.

Bravo gradonačelniče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije