Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

VIDEO Pogledajte zračnu snimku velikog gradilišta remetinečkog rotora

Rekonstrukcija raskrižja Jadranske i Dubrovačke avenije predviđa zadržavanje postojećeg rotora s tri vozna traka, ali i izgradnju tunela istok-zapad na -1 razini u duljini od otprilike 280 metara s dvije odvojene tunelske cijevi
14. svibnja 2019. u 13:49 3 komentara 9073 prikaza
Zagreb: Zračna snimka rotora
Foto: Grad Zagreb
Pogledajte galeriju 1/4

Već nekoliko mjeseci su u tijeku radovi na remetinečkom rotoru u Zagrebu, a grad je danas na službenom Facebook-profilu objavio zračnu snimku gradilišta snimljenu 8. svibnja.

Remetinečki rotor Na rotoru 20 posto stranaca Zagrebački kružni tok grade Albanci, Ukrajinci, pa i Indijci

Na snimci se jasno može vidjeti u kakvom je stanju gradilište i koliko su daleko radovi odmakli.

Pogledajte snimku:

Podsjetimo, rekonstrukcija raskrižja Jadranske i Dubrovačke avenije predviđa zadržavanje postojećeg rotora s tri vozna traka, ali i izgradnju tunela istok-zapad na -1 razini u duljini od otprilike 280 metara s dvije odvojene tunelske cijevi koje omogućuju denivelirani nesmetani promet u smjeru istok-zapad, čime bi kružni tok bio rasterećen tog dijela prometa. 

Rampe na južnoj strani kružnog toka, Jadranska avenija-Remetinečka cesta te Remetinečka cesta-Avenija Dubrovnik, ostaju s tri trake. 

Voditelj projekta Goran Radić nedavno je za Večernji list rekao da bi, ako sve bude išlo po planu, prva vozila novim rotorom mogla proći u veljači 2020.

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • Samoborka:

  Gradiliste izgleda kao da je vani -30°C a ne da je ljeto vidie se 2 bagera da rade i ima premalo ljudi , to ce trajati i trajati .

 • Avatar mali322
  mali322:

  A da ga je kinezima dati da ga završe do kraja ljeta!?

 • rpzagreb:

  Radovi su odavno počeli i zašto i iz kojih razloga se sada potencira da su isti u tijeku??? Dali bi možda trebali biti prekinuti ili zbog predizborne kamapanje tate grada?