Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gerilski video

5G, Bill Gates i korona paranoja u tajnovitom projektu koji se širi mrežama

08.08.2021.
u 17:04

Dvojica zaposlenika u 'Radničkoj cesti' otimaju korporativnog savjetnika s namjerom da ga ubiju. Snimke se mogu vidjeti isključivo na Tik Toku i u Telegramovoj zatvorenoj grupi. Odgovor je to nezavisne kazališne scene na pandemiju kakav nismo očekivali

Lockdown bjesni, a Edo i Đuro, dvojica radnika iz skladišta tvorničkog pogona za proizvodnju elektroničkih komponenti za kineske mobitele 5G generacije smještenog na Radničkoj cesti, smislili su pakleni plan. Otet će i ubiti korporativnog savjetnika koji dolazi procijeniti učinkovitost pogona kako bi ga automatizirao ili profitabilno likvidirao. Svemu svjedoči noćni čuvar koji se tamo slučajno zatekao, a pravi problemi nastaju kada revolucionari shvate da osoba koju su oteli nije ona koju su očekivali...

Sinopsis je ovo 'Radničke ceste', digitalne kazališne predstave Montažstroja čiji se videoisječci i teaseri ovih dana munjevito šire i dijele po društvenim mrežama, prvenstveno TikToku i Telegramu. Projekt je gerilski, autori tajnoviti pa smo i sami ostali iznenađeni kada nam je stigao poziv u grupu na Telegramu gdje su objavljenje prve tri od petnaest epizoda prve digitalne predstave u Hrvatskoj. 

Na Telegramu je, doznajemo, u tijeku pretpremijera ogog nesvakidašnjeg i subverzivnog hibrida između kazališta, filma i internetskog memea, a potom se iza 15. kolovoza očekuje i premijera na većim društvenim mrežama.

Dok snuju svoj kriminalni plan protagonisti raspravljaju o Billu Gatesu, kapitalizmu, 'koronašizofreniji' i radničkim pravima, a napetu atmosferu stvara i prostor garaže u Radničkoj koji je nalik kazališnoj sceni. Inovativni pristup kazalištu, kao i prirodni jezik ulice koji izgovaraju lica u predstavi, priskrbio je 'Radničkoj cesti' izrazito mladu publiku koja nema naviku odlaska u kazalište. Komentari ispod prva tri do sad objavljena nastavka su mahom pozitivni, a priča iz dana u dan raste, širi se te postaje viralna, osobito na TikToku. 

Odgovor je ovo nezavisne kazališne scene na pandemiju kakav nitko nije očekivao, a kako sve izgleda pogledajte u teaseru koji ekskluzivno objavljujemo. Stare i nove epizode možete pogledati u Telegram grupi Radnička cesta, dostupnoj na OVOM linku. 


 

Komentara 6

MU
Mufljuz
17:43 08.08.2021.

Ako gledam video onda je to video/film, ako sam u kazalištu onda je to kazelišna predstava.

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
08:43 09.08.2021.

Ako sam ja potlaceni radnik , a mediji u rukama bogatasa , onda ono u sto me oni uvjeravaju , sigurno nije u moju korist , da mi zamute pogled , ono sto je ocigledno , prikazat ce kao zavjeruu , a onog koji je u njihovu korist , prikazat kdo borca za moja prava

LE
LeonardoGoldman
21:39 08.08.2021.

5G, Bill i korona - sve do jednog su projekti za dobrobit covjeka i zato se treba cijepiti. Stvarno inteligentno…odoh u Afriku volontirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije