Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO IZDANJE 'PRLJAVACA'

VIDEO Oduševili internet: Djelatnici ZOO-a, Dumovca i Spomengaja otpjevali 'Lupi petama'

Snimanje spota "Lupi petama" u ZOO-u, Dumovcu i Spomengaju
Foto: ZOO
1/12
25.04.2020.
u 16:17

Kako bi se sve odradilo „unutar kuće“, glazbenu su podlogu snimili djelatnici ustanova.

Jednog dana kada ovaj rat se završi, jedva čekam prijatelji sve vas da zagrlim... Poznati su ovo stihovi pjesme legendarne rock grupe Prljavo kazalište, "Lupi petama", koja je nastala 1993. godine. Doduše, u drugačijim okolnostima nego što danas, ali kao što je Hrvatska tada prvog neprijatelja vidjela u ratu koji je, između ostalog, razdvojio mnoge, mi vidimo u koronavirusu. Upravo su zato kreativni djelatnici Zoološkog vrta, Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu i Spomengaja, uz pomoć kolega iz restorana Kod morskog lava, napravili svoju genijalnu inačicu ove patriotske skladbe. 

"Kad su u Hrvatskoj uvedene zaštitne mjere uslijed pandemije novog koronavirusa, naš posao nije stao. Trebali smo se nastaviti brinuti o životinjama, odnosno obavljati s njima povezane radne zadatke. Okolnosti su se dramatično promijenile, pa smo poželjeli na neki način pokazati svoj bunt i odlučnost da se zajedno nosimo s aktualnom situacijom. Samoinicijativno smo se organizirali i krenuli u snimanje pjesme", poručili su iz spomenutih ustanova.

Kako ih, inače, većina pjeva samo za svoje uši, međusobno je nagovaranje potrajalo, ali bilo je uspješno – tridesetak njih uhvatilo se u koštac s izazovom.

Snimanje spota "Lupi petama" u ZOO-u, Dumovcu i Spomengaju
1/12

„Smijeh koji je pratio naše pokušaje pjevanja, dodatno nas je zbližio. Svjesni smo da je naša izvedba daleko od one Prljavaca, ali njezinim smo snimanjem željeli dokumentirati trenutak u kojem smo se našli, te optimizam koji nas nije napuštao. Drago nam je da ćemo se uskoro moći vratiti uobičajenom načinu rada te vrt otvoriti posjetiteljima“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove
Zoološki vrt grada Zagreba.

Kako bi se sve odradilo „unutar kuće“, glazbenu su podlogu snimili djelatnici ustanove. Jedinstven su bend sastavili Mišel Mijatović, Krešimir Brašić, Krešimir Vrabac i Luka Zvekić, a spot je mobitelom snimila i sama montirala voditeljica Spomengaja, Jasenka Haleuš.

Komentara 4

Avatar LauraSI87
LauraSI87
21:00 26.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.k­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar rubinet
rubinet
23:44 25.04.2020.

Dobar uradak.Odavno se nisam ovako nasmijao.

Avatar SharonZO81
SharonZO81
09:37 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije