Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar u zgradi u Trnskom

VIDEO Korlaet: Izgorjela su dva stana, 7 osoba je evakuirano, od toga je jedna prevezena u KBC Zagreb

Zagreb: Veliki požar u zgradi u naselju Trnsko, stanari se evakuiraju
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
08.06.2021.
u 13:33

"Grad Zagreb ponudio je smještaj, ako se pokaže da je potreban, osobama iz opožarenih stanova. Za sada su rekli da su se snašli kod rodbine i prijatelja", kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet

Lokaliziran je požar u stambenoj zgradi u novozagrebačkom naselju Trnsko. Požar je izbio u stanu na devetom katu i proširio se. Opožarena su dva stana, a sedam osoba je evakuirano. Na mjesto požarišta došao je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet. 

"Malo poslije pola 12 izbio je požar na devetom katu stambene zgrade te se proširio na 10. i 11. kat. Prema informacijama koje sam dobio od Siniše Jembriha, dva stana su opožarena, evakuirano je sedam osoba, od toga je jedna osoba zbrinuta u KBC-u Zagreb, dva psa i jedna mačka. Grad Zagreb ponudio je smještaj, ako se pokaže da je potreban, osobama iz opožarenih stanova. Za sada su rekli da su se snašli kod rodbine i prijatelja. Vjerujem da ćemo više informacija o uzroku požara dobiti sljedećih dana. Iskoristio bih priliku da čestitam vatrogasnoj postaji koja je odradila sjajan posao. Gospodin Jembrih rekao mi je da su u roku od 60 sekundi krenuli na teren, a to su mi potvrdili i građani", kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

Stanare su evakuirali stubištem na siguran način, dodao je. 

Korlaet je pozvao građane na oprez. "Zapovjednik Jembrih upozorio je, kada požar krene, da se trebaju zatvoriti vrata stana iz kojeg je požar krenuo jer, ako se to ne učini, dim će se se ubrzano širiti po stubištu. Pri evakuaciji znam da nastupa panika, ali zatvorite vrata stana", dodao je.

Video: Pogledajte snimke požara zgrade u zagrebačkom naselju Trnsko

"Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba u 11,20 sati zaprimila je dojavu o razbuktalom požaru na 9. katu stambene zgrade na adresi Trnsko 20.  Požar je ugašen unutarnjom navalom i pomoću visinskih vozila, a u gašenju je sudjelovalo 11 vatrogasnih vozila i 31 vatrogasac. Tijekom intervencije spašeno je sedam osoba  i više kućnih ljubimaca. Četiri osobe pružena je hitna medicinska pomoć, a stanarima oštećenih stanova ponuđen je smještaj. Na terenu se osim djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i DVD-a Hrašće, nalaze i djelatnici PU zagrebačke, Elektre Zagreb, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida", priopćili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

Ključne riječi

Komentara 7

ZA
zagreb5
14:37 08.06.2021.

7 nebodera - nema vise od 10

LI
liliZG
17:30 08.06.2021.

ako ih uopće imaju, mi nismo znali da svaki kat treba imati jedan aparat sve dok nisu smjenili starog predstavnika stanara.

KO
konstanta
14:38 08.06.2021.

Čestitke vatrogascima na brzoj intervenciji. Nigdje međutim ne piše jesu li i stanari upotrijebili svoje protupožarne aparate ili hidrante, koje bi trebali imati u svojim stubištima. Vjerujem da bi se upotrebom istih znatno smanjilo širenje vatre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije