Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brza intervencija

VIDEO Požar stana u zagrebačkom naselju Trnsko. Vatrogasci spasili šest osoba iz goruće zgrade

Zagreb: Veliki požar u zgradi u naselju Trnsko, stanari se evakuiraju
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
08.06.2021.
u 12:11

Požar je izbio na devetom katu zgrade i proširio se

Prizori gustog dima i vatrene stihije iz stambene zgrade u novozagrebačkom naselju Trnsko uznemirili su Zagrepčane oko 11 sati i 28 minuta. Požar je izbio na devetom katu zgrade i proširio se. Vatrogasci su spasili šest osoba i nekoliko životinja

Požar je sada lokaliziran, a gasili su ga pripadnici vatrogasne postaje Novi Zagreb te pripadnici zagrebačke Javne vatrogasne postaje. Stariji muškarac na zadnjem katu izašao je na balkon kako bi pozvao vatrogasce da ga spase. Iz stana mu je sukljao dim. Brzom intervencijom čovjek je spašen. Okupili su se i brojni stanari iz susjednih zgrada. Policija je okružila zgradu trakama i nije se moglo prići.

"Požar je započeo na devetom katu te se proširio na 10. i 11. kat. Prema informacijama koje sam dobio, dva stana su opožarena, evakuirano je sedam osoba, jedna je osoba zbrinuta u KBC-u Zagreb. Grad Zagreb ponudio je zbrinjavanje stanara", kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet. 

"Dobili smo mnogo dojava građana, vidio se otvoren plamen iz stana na 9. katu koji je prelazio na deseti. Dosad je bilo 11 vozila i 33 vatrogasaca. Požar se iz jednog stana proširio prema gore. Ukupno je spašeno šest osoba i više životinja. Došlo je do manjeg udisanja dima", kazao je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba 

"Mi često, kada komuniciramo s ljudima, kažemo da treba zatvoriti sva vrata i otići na balkon i čekati nas", kazao je na pitanje o tome je li stariji čovjek pravilno učinio kada je izašao na balkon. Dodao je da će uzrok požara utvrditi policija i o tome će naknadno izvijestiti javnost.

 

Ključne riječi

Komentara 5

AM
amun6
12:20 08.06.2021.

i tko je roštiljal na balkonu

ZA
zagi101
13:32 08.06.2021.

nakon internet farmaceuta liječnika izbornika i drugih stručnjaka evo nama i internet vatrogasaca, svi se u sve kuže na tom internetu, čudo jedno

Avatar patkovic
patkovic
12:02 08.06.2021.

stiropor iznutra?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije