Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

VIDEO Bandić: Smeće se neće paliti na području Zagreba

Iako studija koju će Grad poslati na javnu raspravu navodi lokacije smještene na području grada Zagreba, gradonačelnik se danas ogradio od navedenih lokacija
29. siječnja 2013. u 15:25 10 komentara 10 prikaza
bandić (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

– Za spalionicu sam, ali ne za njenu lokaciju u Zagrebu – kazao je gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare u povodu predstavljanja Plana gospodarenja otpadom do 2015. godine. Iako studija koju je naručio Grad Zagreb, a koja će ovih dana biti poslana u javnu raspravu, navodi mjesta Dumovečki Lug i Resnik kao lokacije na kojima bi se trebala smjestiti buduća spalionica, gradonačelnik je danas obećao građanima da se to neće dogoditi.

– Mi ćemo sa županijom napraviti dogovor gdje ćemo napraviti četiri osnovne stavke. Pitanje kapaciteta, lokacije, tehnologije i modela financiranja i u ožujku ćemo izvijestiti Skupštinu što kanimo učiniti – kazao je gradonačelnik Bandić. Otpad je biznis kao prodaja droge i oružja, napomenuo je gradonačelnik te dodao da je po cijelom svijetu obišao 30 energana. Za mjesec dana trebao bi biti riješen i problem kompostane koju grad namjerava smjestiti na područje Resnika, a kako je obećao gradonačelnik, o konačnom rješenju problema gospodarenja otpadom trebali bi odlučiti građani na referendumu.

>>Bacat ćemo i bombe ako bude trebalo, nećete nas trovati!

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • kazneni:

    Prije deset godina je ovaj isti Milan Bandić bio gradonačelnik i raspisao je međunarodni natječaj za konzaltihg usluge za spalionicu komunalnog otpada.Osim domaćih tiskovina jedina novina koja je još raspisala taj natječaj je bila Mariborska večer.Kada se cijela farsa sa ... prikaži još! naknadnim doradama zapisnika sa otvaranja raskrinkala natječaj su poništili.Predsjednik povjerenstva je bio Ladislav Prežigalo .Njegovi protukandidati i ono mrvice njegove istinske oporbe neka o cijelom slučaju pitaju Krunu Nikolića koji o svemu ovom ali baš sve zna,a možda ima i dokumentaciju.

  • -obrisani-:

    Od sviblja problem smeća rješavat će gradonačelnik Zagreba koji neće biti Bandić.

  • balansero:

    ovisi što se smatra područje Zagreba nekima je to dio omeđen do Črnomerca i Maksimira, Savskom do Vukovarske a sjeverno do Gupčeve zvijezde. nego šalu na stranu Zagreb se odavno raširio, a spalionicu bi trebalo napraviti na prostoru koncertne dvorane ... prikaži još! Vatroslav Lisinski a nju preseliti na Velesajam. jednim potezom rješimo dva problema, nova koncertna dvorana i spalionica preko puta gradskih vlasti.