Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki doprinos

Večeras tribina o Židovima graditeljima modernog Zagreba

Staroj arhitekturi Zagreba nije potrebna boja kako bi se istaknula njegova ljepota
Emica Elvedji/PIXSELL
20.06.2023.
u 09:09

Sudjeluju nositelj projekta red. prof. dr. sc. Dragan Damjanović, autor monografije arhitekt izv. prof. dr. sc. Vedran Ivanković te dr. sc. Snješka Knežević autorica PP-a. Cilj je tribine uputiti na golem doprinos Židova, napose arhitekata u nastanku urbanog i kulturnog identiteta Zagreba

Židovska općina Zagreb i Kulturno društvo „Miroslav Šalom Freiberger“ pozivaju održat će večeras u 19 sati u auditoriju Židovske općine u Palmotićevoj tribinu "Židovi- graditelji modernog Zagreba". 

Na njoj će biti predstavljen istoimeni projekt knjige o Židovima arhitektima, najavljena promocija monografije SUPERCUBE I VILA MOSINGER: IZBRISANO NASLIJEĐE Vedrana Ivankovića i prikazan Power Point „Židovi na Jelačićevu trgu“.

Sudjeluju nositelj projekta red. prof. dr. sc. Dragan Damjanović, autor monografije arhitekt izv. prof. dr. sc. Vedran Ivanković te dr. sc. Snješka Knežević autorica PP-a. Cilj je tribine uputiti na golem doprinos Židova, napose arhitekata u nastanku urbanog i kulturnog identiteta Zagreba.


 
Ključne riječi

Komentara 2

BR
Brankko
22:30 21.06.2023.

Takozvani "Zakon o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine", na snazi od 1.1.1997., tako je "ugođen" da se što manje imovine vraća onima od kojih je oduzeta -- osobama koje su po narodnosti Hrvati, Židovi, Srbi, Austrijanci, Talijani... Neki postupci po tom "zakonu" pravo su ruglo, još uvijek traju. Sada smo u 2023. A oni koji su završeni, završeni su kojekako.

Avatar R2D2
R2D2
14:17 20.06.2023.

Bude li riječi o tome što se dogodilo s njima i njihovim obiteljima, nekretninama i tvornicama? Tako da više prestanemo slušati bajke od jugovana o tvornicama koje je gradio jednonogi diktator.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije