Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gideon Levy

Cijenjeni izraelski novinar za Večernji: Izrael može biti ili židovski ili demokratski. Nikako oboje

29.04.2023.
u 14:16

Reći da je Gideon Levy žestok kritičar izraelske politike, u prvom redu okupacije i nečovječnog postupanja prema Palestincima, nije sasvim primjereno jer u njegovu nastupu i načinu na koji govori nema ničeg žestokog. I kada izriče najteže riječi, kao što su fašistički režim i država aparthejda, koje koristi za politiku vlastite države, on jednostavno iznosi činjenice potkrijepljene dokazima, primjerima kojima odlazeći barem jednom tjedno na okupirana područja, među Palestince, osobno svjedoči.

Komentara 3

DU
Deleted user
20:11 29.04.2023.

Izrael bi mogao biti demokratski kada bi Arapi bili demokratski. Ovako preostaje jedino - druga opcija.

Avatar southman
southman
14:59 29.04.2023.

Arapi bi zbrisali Izrael sa lica zemlje kad bi mogli.

US
ustrajan
14:34 29.04.2023.

Biti Zidov je jedinstven pojam koji oznacava vjersku pripadnost ali i nacionalnu pripadnost. Osoba moze biti nacionalno Zidov ali nemora biti religiozna! Takoder moze religijski biti Zidov a nacionalno Tunguzijac. Naj kompliciraniji slucaj je da se neki opredjeljuju Zidovom a niti su religiozni a jos vise radi nekuh cudnih razloga mrze Zidove i Zidovstvo! Posljednjih 50-tak godina to je vrlo cest fenomen medu mladim i politicko radikalnim svijetom zidovskog porijekla zadojeni ljevicarskim virusom! Gideon Levy je ekstremni slicaj posljednje grupe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije