Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz dan grada zagreba

Večeras operne arije i balet HNK pod vedrim nebom

koncert
Foto: ilustracija
30.05.2016.
u 13:19

HNK se prvi put uključuje u proslavu, a sutra ZET-ovi turistički autobusi sve prevoze besplatno

Dan Grada Zagreba nije neradni, ali oni koji su uključeni u njegovo obilježavanje pobrinuli su se da ga građani osjećaju kao praznik.

Još od petka u centru je šteta zaobići zabavljače koji vladaju ulicama na 20. festivalu Cest is d’Best, od danas je na Bundeku 51. međunarodna vrtna izložba Floraart, s kreacijama od cvijeća i drugoga bilja, a navečer je vrijeme i za kulturu u izvedbi HNK.

Prvi se put, naime, u proslavu Dana Zagreba uključuje i središnja nacionalna kuća, čiji članovi Opere, odnosno solisti, orkestar i zbor te baletni ansambl daruju sugrađanima najbolje iz ovosezonskog repertoara. Od 20.30 sati ispred zgrade kazališta na Trgu maršala Tita pod ravnanjem maestra Nikše Bareze izvodit će, među ostalim, dijelovi opera ''Nikola Šubić Zrinski'', ''Ero s onoga svijeta'', ''Traviata'', ''Carmen'', ''Figarov pir'', a atraktivnosti nastupa na otvorenom pridonijet će i originalni kostimi izvođača na sceni.

Na Dan grada u proslavu se uključuje i ZET, omogućujući besplatnu vožnju turističkim autobusima crvene i zelene linije. Ulaznice treba podići u TIC-u na Trgu bana Jelačića.

Komentara 1

NE
Neba
16:48 30.05.2016.

Ako se ovako nastavi Trg maršala Tita preimenovati će u Trg Dubravke Vrgoč

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije