Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Vatrenih 24 sata: Nakon Prekrižja, gorjela i kuća na Kustošiji

Podsjetimo, Javna Vatrogasna postrojba Grada Zagreba sinoć je u 19.25 zaprimila dojavu o širenju dima iz Centra za odgoj i obrazovanje Prekrižje, na lokaciji Gornje Prekrižje 48.
13. prosinca 2020. u 11:37 1 komentara 4512 prikaza
Požar u Kustošiji
Foto: Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba
Pogledajte galeriju 1/3

Niti 12 sati nakon što je izbio požar u Centru za odgoj i obrazovanje u zagrebačkom Prekrižju, gdje su štićenici morali biti evakuirani, zagrebački vatrogasci jutros su ponovno gasili vatrenu stihiju, ovaj put na obiteljskoj kući. Radi se o zagrebačkoj Kustošiji, a na intervenciju su izašli vatrogasci iz Vatrogasne postrojbe Jankomir s devet vozila i 22 vatrogasaca, a pridružio se i DVD Kustošija s jednim vozilom i tri vatrogasaca. Kuća je, srećom, bila napuštena, pa ozlijeđenih nije bilo. 

A major hospital in Indiana rehearses its distribution of the COVID-19 vaccine ZLATAN IBRADŽIĆ Hrvat se među prvima cijepio: 'Drugi dan sam odradio smjenu od 10 sati u bolnici'

 

Javna Vatrogasna postrojba Grada Zagreba zaprimila je nekoliko dojava o požaru na Kustošiji, na adresi Sokolska 39. U prvoj je javljeno da kuća gori, a da nema vlasnika. U drugoj je potvrđeno da gori krovište, dok je treći poziv upozorio da je moguće širenje na druge kuće s obzirom na to da je riječ o nizu kuća. Do toga, na sreću, nije došlo. 

Podsjetimo, Javna Vatrogasna postrojba Grada Zagreba sinoć je u 19:25 zaprimila je dojavu o širenju dima iz Centra za odgoj i obrazovanje Prekrižje, na lokaciji Gornje Prekrižje 48. Izlaskom na teren utvrđeno je da se radi o požaru u jednoj prostoriji u prizemlju, štićenici doma su evakuirani, manji požar je ugašen.

Slunj: Na slunjskom području od jutra napadalo nekoliko centimetara snijega OPREMA Ovo sada obavezno morate imati u automobilu

U intervenciji je sudjelovalo devet vatrogasnih vozila i 24 vatrogasca iz Vatrogasne postaje Centar i Vatrogasne postaje Novi Zagreb. 

Sat vremena prije toga, zapalilo se i potkrovlje obiteljske kuće u Zaprešiću, na adresi Ulici Josipa Malekovića. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba dok su požar ugasili vatrogasci.

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
HUO
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI
Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika