Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nije sigurna'

V. Škare Ožbolt: Stalno se pojavljuju problemi sa žičarom, zapela je kod testa na prvoj postaji

PR
02.05.2021.
u 15:24

Rekla je kako zahtijevaju žurnu objavu izvješća nadzornog inženjera i zapisnika s tehničkih pregleda žičare Sljeme

Vesna Škare Ožbolt, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, održala je danas konferenciju za medije na temu sigurnosti žičare Sljeme.

Zamjenica gradonačelnika, Jelena Pavičić Vukičević, izjavila je kako je žičara sigurna te da su svi sudionici tehničkih pregleda u čiju domenu spada statika i sigurnost građevine i opreme bezrezervno potvrdili njezinu sigurnost. 

„Pozivam zamjenicu gradonačelnika da objavi zapisnik tehničkog pregleda u kojem je vidljivo da je dio Donje i Kutne postaje ispravno sagrađen, da nema nedostataka po tehničkom pregledu  i da se može izdati uporabna dozvola“, rekla je V. Škare Ožbolt te dodala: „Također, zamjenica gradonačelnika treba odgovoriti na pitanje zašto parcelacije za Donju postaju nisu provedene i zašto nije formirana građevinska čestica? Kako se uopće mogu izdavati uporabne dozvole, a da čestica nije formirana?“, veli.

V. Škare Ožbolt je potvrdila kako zna da se stalno pojavljuju problemi sa žičarom i da je kod testa zapela na prvoj postaji. Svjesna je i činjenice da USKOK istražuje cjelokupni projekt no to ide prilično sporo.

 „S obzirom da cijelo vrijeme govore kako je žičara sigurna, ne vidim nikakvu prepreku da se objave nalaz nadzornog inženjera i zapisnik tehničkog pregleda.  Uostalom to je njezina dužnost jer troši novac građana. Ako zamjenica gradonačelnika odbije javno objaviti dokumente, onda građani jasno znaju da ih je lagala. Govorim i reagiram na predizborna obećanja koja nisu samo obećanja nego i kockanje sa sigurnošću građana. Zabrinuti smo što se olakotno daju izjave koje mogu ozbiljno ugroziti sigurnost i živote građana“, zaključila je V. Škare Ožbolt.

Komentara 6

BL
Blomberg
20:33 03.05.2021.

Kako se sve drugo vodi u nasem gradu tako sada i zicara.Da se ta zicara vec konacno ne pusti u pogon je jako cudno, sjetimo se samo koliko novaca je u nju ulozeno. Jadan nas grad dok ga takovi muljarosi vode.

GE
geler203
07:44 03.05.2021.

Ima Jelena nasljeđenog rođu koji će tu sitnicu riješiti zapar sto milijuna.

IB
iva.begovic
07:16 03.05.2021.

Štogod pisalo u završnom mišljenju nadzornog inežnjera i zapisniku o tehničkom pregledu, to ne može promijeniti nepravilnosti u izgradnji žičare sjajno evidentirane i dokumentirane u youtube uratku. Nepoštivanje projekta i ugovora, taj "filmić " čine trilerom i hororom u građeviniini od čega naivcima poput mene zastaje dah. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije