Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

V. Škare Ožbolt: Stalno se pojavljuju problemi sa žičarom, zapela je kod testa na prvoj postaji

Rekla je kako zahtijevaju žurnu objavu izvješća nadzornog inženjera i zapisnika s tehničkih pregleda žičare Sljeme
02. svibnja 2021. u 15:24 6 komentara 1807 prikaza
Foto: PR

Vesna Škare Ožbolt, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, održala je danas konferenciju za medije na temu sigurnosti žičare Sljeme.

SKUPILA LAJKOVE Popularna na Tik Toku: Škare Ožbolt snimila video s poznatom odbojkašicom, imala zadatak dići utege

Zamjenica gradonačelnika, Jelena Pavičić Vukičević, izjavila je kako je žičara sigurna te da su svi sudionici tehničkih pregleda u čiju domenu spada statika i sigurnost građevine i opreme bezrezervno potvrdili njezinu sigurnost. 

„Pozivam zamjenicu gradonačelnika da objavi zapisnik tehničkog pregleda u kojem je vidljivo da je dio Donje i Kutne postaje ispravno sagrađen, da nema nedostataka po tehničkom pregledu  i da se može izdati uporabna dozvola“, rekla je V. Škare Ožbolt te dodala: „Također, zamjenica gradonačelnika treba odgovoriti na pitanje zašto parcelacije za Donju postaju nisu provedene i zašto nije formirana građevinska čestica? Kako se uopće mogu izdavati uporabne dozvole, a da čestica nije formirana?“, veli.

Zagreb: Vesna Škare Ožbolt na Zrinjevcu održala konferenciju za medije odgovor Plenkoviću Škare Ožbolt: Plenković priprema koaliciju HDZ-a i Bandićeve stranke

V. Škare Ožbolt je potvrdila kako zna da se stalno pojavljuju problemi sa žičarom i da je kod testa zapela na prvoj postaji. Svjesna je i činjenice da USKOK istražuje cjelokupni projekt no to ide prilično sporo.

 „S obzirom da cijelo vrijeme govore kako je žičara sigurna, ne vidim nikakvu prepreku da se objave nalaz nadzornog inženjera i zapisnik tehničkog pregleda.  Uostalom to je njezina dužnost jer troši novac građana. Ako zamjenica gradonačelnika odbije javno objaviti dokumente, onda građani jasno znaju da ih je lagala. Govorim i reagiram na predizborna obećanja koja nisu samo obećanja nego i kockanje sa sigurnošću građana. Zabrinuti smo što se olakotno daju izjave koje mogu ozbiljno ugroziti sigurnost i živote građana“, zaključila je V. Škare Ožbolt.

živite punim plućima
Liječnica otkrila za čim ljudi najviše žale prije nego što preminu: 'Nemojte si dopustiti ovo...'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • Blomberg:

    Kako se sve drugo vodi u nasem gradu tako sada i zicara.Da se ta zicara vec konacno ne pusti u pogon je jako cudno, sjetimo se samo koliko novaca je u nju ulozeno. Jadan nas grad dok ga takovi muljarosi vode.

  • geler203:

    Ima Jelena nasljeđenog rođu koji će tu sitnicu riješiti zapar sto milijuna.

  • iva.begovic:

    Štogod pisalo u završnom mišljenju nadzornog inežnjera i zapisniku o tehničkom pregledu, to ne može promijeniti nepravilnosti u izgradnji žičare sjajno evidentirane i dokumentirane u youtube uratku. Nepoštivanje projekta i ugovora, taj "filmić " čine trilerom i hororom u građevini ... prikaži još!ini od čega naivcima poput mene zastaje dah. .