Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija zdravog načina života

Večernjakova biciklijada na cilju! Građani se pridružili okrijepi i zabavi na Bundeku

Večernjakova biciklijada
Foto: PIXSELL
1/46
12.06.2021.
u 12:38

Prva biciklijada 1979. godine okupila 7000 vozača, koji su pedalirali od zagrebačkoga Trga Francuske Republike prema samoborskoj livadi Vugrinec

Održana je 39. Večernjakova biciklijada. Vozilo se rutom od osam i pol kilometara od Bundeka pa Avenijom Većeslava Holjevca, zatim Vukovarskom do Savske pa natrag Slavonskom i preko Mosta slobode.Još od 17. lipnja 1979. godine, kada je održana prva biciklijada, svako novo izdanje manifestacije ima za cilj da se što više popularizira pedaliranje, fizički pokrene čitatelje, promovira zdrav način života i prijevoza te ukaže na manjak biciklističkih staza u metropoli. 

Tijek događaja: 

12:18 - Posljednji su vozači stigli na cilj. A dok odmaraju i okrjepljuju se gastro kutku, Zagrebačke mažoretkinje publiku su oduševile svojim nastupom. Atmosferu zagrijava DJ GoDJi, a svi su veselo raspoloženi. Dok roditelji uživaju u razgovoru i druženju, klinci se zabavljaju u kutku gdje imaju napuhance, dječje kino i tobogan koji je ondje postavila tvrtka Maskote.hr. Sunčano i lijepo vrijeme poslužilo je ljubitelje pedaliranja na osam kilometara dugoj ruti koja im je bila, složili su se, "mačji kašalj".

Večernjakova biciklijada
1/30

11:43 - Bic klub Vid Ročić iz Zagreba sudjelovao je na biciklijadi. Kažu da im je super bilo, a poveli su i djecu.  Na biciklijadi su bili i pretprošle godine

11:36 - Prvi vozači Večernjakove biciklijade stižu na Bundek.

11:23 - Vozači su stigli do križanja Savske i Vukovarske ulice u Zagrebu

11:19 - Novinarka Večernjeg lista Mia Mitrović uživo na biciklu na Večernjakovoj biciklijadi

11:07 - Startala je Večernjakova biciklijada. Vozači voze rutu od osam i pol kilometara. Prisutne je pozdravio i glavni urednik Večernjeg lista, Dražen Klarić. Biciklijadi se pridružio i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet

Foto: Mateja Ježovita

10:48 - Sve je spremno za start Večernjakove biciklijade

10:29 - Na biciklijadu je stigao i Ivan Herman koji kaže da je konačno dočekao biciklijadu. Došao je s obitelji i svojim oldtimerom koji je odmah ukrao pažnju. Sudionici su se počeli razgibavati, a pridružile su im se i Zagrebačke mažoretkinje.  

10:17Počela je prijava sudionika na jugoistočnoj strani jezera Bundek. Ljudi se polako počinju skupljati, preuzimati svoje brojeve i majice, a ima ljubitelja pedaliranja od najmlađih do najstarijih. Uglancani bicikli i njihovi vozači spremni su, kako kažu, na rutu dugu osam i pol kilometara kojoj je start i cilj na jezeru. Ondje se, naime, može i nešto pojesti te popiti, a poslijepodne stiže brojni izvođači. Moderator je današnji Silvano Gospodarić, glavni urednik Narodnog radija. U 11 sati kreće tradicionalno odbrojavanje i početak utrke. Vozit će se otprilike 45 minuta, a na cilju oko podneva bicikliste dočekuju sjajne Zagrebačke mažoretkinje.

Foto: Kruno Galjar

Prva je biciklijada te 1979. godine, dakle, okupila 7000 vozača, koji su pedalirali od zagrebačkoga Trga Francuske Republike prema samoborskoj livadi Vugrinec. Nakon Večernjakove biciklijade na jugoistočnoj strani novozagrebačkoga jezera Bundek organizirano je druženje uz prigodni program. 

Prigodni program

Na jugoistočnoj strani novozagrebačkoga jezera Bundek sudionike i sve koji ih dolaze bodriti ili pak jednostavno provesti sunčano popodne na svježem zraku dočekuju sjajne Zagrebačke mažoretkinje. U bogatome programu nastupit će, među ostalima, i Bojan Jambrošić, DJ GoDJi, plesna skupina Lana te dječji zbor Zagrepčanke i dečki. Najmlađi će se proveseliti uz modeliranje balona, kino, party tobogan, stijenu za penjanje i stolni nogomet za koje je zaslužna tvrtka Maskote. hr, a na njih će paziti animatori. Predstavit će se i freestyle trikovi s loptom, a moderator zabavnog poslijepodneva bit će poznati radijski voditelj Silvano Gospodarić. U organizaciji Grada Zagreba, Ureda za zdravstvo, udruge “Zdravi pod suncem” i partnera provodi se ondje usto akcija pod nazivom “Djeluj sada” s ciljem ranog otkrivanja melanoma i prevencije zloćudnih tumora kože. U sklopu nje organizira se edukacija o zdravstveno prihvatljivom ponašanju na suncu za sve zainteresirane sudionike Večernjakove biciklijade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije