Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za dvojicom se još traga

Užas u Zagrebu: Trojica državljana Srbije mlatila muškarca i uzela mu novac, preminuo je u bolnici

nesreća noćna policija
Tomislav Miletić/PIXSELL
08.08.2019.
u 11:45

Osumnjičeni 53-godišnjak u zakonskom roku predan je pritvorskom nadzorniku. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje radi pronalaska druge dvojice osumnjičenih

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Republike Srbije (48,31,53) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva nad 80-godišnjakom sa smrtnom posljedicom, izvijestila je PU zagrebačka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni početkom ožujka 2019. godine poslije ponoći došli u kuću na području Trešnjevke. U kući su odvojeno, svaki u svojem stanu, stanovala dvojica braće (80,78). Tijekom poznanstva s osobama sumnjivog ponašanja, osumnjičeni muškarci doznali su da stariji brat posjeduje veće novčane iznose.
 
Osumnjičeni 53-godišnjak, prema ranijem dogovoru s ostalom dvojicom, ostao je u dijelu kuće u kojem stanuje 78-godišnjak, zadržavajući ga u tom prostoru kako ne bi mogao upozoriti brata na ono što se događa. Za to vrijeme druga dvojica osumnjičenih otišla su do stana starijeg brata, pozvonila i ušla s namjerom da se domognu njegova novca. Po ulasku u stan, zadali su mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu, a potom u potrazi za novcem ispremetali stvari po kući. Tijekom jednog sata, od ponoći do jedan ujutro, osim što su ga tjelesno ozljeđivali, vezali su ga uporni u namjeri da pronađu novac, u čemu su na kraju i uspjeli. Za sada je još uvijek riječ o neutvrđenoj količini novca.
 
Odmah potom njih su se dvojica vratila u drugi dio kuće, odnosno u stambeni prostor gdje ih je čekao treći osumnjičeni koji je zadržavao 78-godišnjaka, mlađeg brata oštećenog, da ne iziđe i pomogne bratu koji je ostao u teškom stanju. Tada su se sva trojica udaljila s mjesta događaja odnoseći sa sobom za sada neutvrđeni iznos novca. Mlađi brat odmah se uputio do stambenog prostora starijeg brata kojeg je pronašao bez svijesti na podu, zavezanog i teško ozlijeđenog, zbog čega je odmah pozvao policiju.  


 

Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja, ozlijeđeni 80-godišnjak kolima hitne medicinske pomoći prevezen je u KB Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Početkom lipnja oštećeni je zbog teškog zdravstvenog stanja i potpune ovisnosti o tuđoj njezi i pomoći nakon politraume zadobivene prilikom razbojništva premješten u drugu bolnicu, gdje je krajem lipnja preminuo.
 
Osumnjičeni 53-godišnjak u zakonskom roku predan je pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom županijskom državnom odvjetništvu. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje radi pronalaska druge dvojice osumnjičenih.

Komentara 98

CR
croban1111
12:09 08.08.2019.

Što na to kaže pupi plačko?

Avatar heyhay
heyhay
11:58 08.08.2019.

Obavezno uvesti vize za divlji istok ,svatko vam ulazi u zemlju.

Avatar Uskok
Uskok
12:25 08.08.2019.

Da pogodim Pupovac je održao presicu i osudio ovaj "fašizam u Hrvatskoj"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije