Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZAGREBAČKIM KNJIŽNICAMA

Uz Brdo knjiga, još veće brdo priča, izložbi i razgovora uz najveće ljubitelje planina

Bjelovar: Književni susret djece s autoricom Gordanom Luka?i?
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
05.04.2024.
u 15:07

Knjižnica Savski Gaj već u utorak će ugostiti Gordanu Lukačić, dječju spisateljicu, koja će održati interaktivnu radionicu "Šumom šetam, nikome ne smetam – knjigu čitam, za prirodu pitam“

Četiri zagrebačke knjižnice održat će različite aktivnosti za sve one koji, osim knjiga, vole i žele znati više o povezivanju čovjeka s prirodom. Program „Pristup“ festivalu Brdo knjiga ispunjen je različitim radionicama i izložbama koje su namijenjene i velikima i malima, a ujedno najavljuje i treći festival knjiga i planina.

Knjižnica Savski Gaj već u utorak će ugostiti Gordanu Lukačić, dječju spisateljicu, koja će održati interaktivnu radionicu "Šumom šetam, nikome ne smetam – knjigu čitam, za prirodu pitam“. Ona će mališanima koji pomoći da kroz zabavu, nauče ponešto i o ekologiji.

VEZANI ČLANCI: 

Tjedan dana kasnije, u knjižnici Vladimira Nazora organizirana su čak tri događaja. Prva će nastupiti Jelena Martinović, likovna umjetnica, koja će posjetiteljima ispričati priču o neustrašivoj „Tirkiznoj božici“. Kroz fotografije će podijeliti i iskustvo koje stekla sudjelujući u Prvoj hrvatskoj ženskoj alpinističkoj ekspediciji na Cho Oyu 2007. godine, po kojoj je priča dobila ime.

Nakon Jelene slijedi izložba fotografija „Susreti divljine“ Slavena Reljića, čuvara prirode, koji je svojom kamerom zabilježio ljepotu i tišinu dubokih šuma i divljih životinja. Pridružit će mu se Milan Majerović-Stilinović, novinar i pisac, koji će održati razgovor "O medvjedima i ljudima“, a predstavit će i svoj novi roman "Srce mog medvjeda“. Zajedno će održati predavanje o aktivnom medvjeđem brlogu na području Nacionalnog Parka Risnjak.

Dva dana kasnije u knjižnici Vjekoslava Majera, Alan Čaplar, autor planinarskih vodiča i Milan Majerović-Stilinović, glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza, razgovorom "Hrvatska književnost u gojzericama“, upoznat će posjetitelje s nekima od najzanimljivijih hrvatskih književnih djela koja su nadahnuta planinama.

VEZANI ČLANCI: 

Program će se kraju privesti u knjižnici Bogdana Ogrizovića u centru grada, u srijedu 24. travnja. Edo Popović i Stašo Forenbaher, autori mnogobrojnih djela o planinama, osvrtom na vlastiti rad i iskustvo, pričat će o onome što najbolje poznaju - o Velebitu.

Točno vrijeme odvijanja svih radionica, razgovora i izložbi objavljeno je na službenoj stranici programa Brdo knjiga, a svi zainteresirani pozvani su i na treći istoimeni festival, koji će se održati od 16. do 19. svibnja u Samoboru i Parku prirode Žumberak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije