Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4. Marš za životinje

Prijatelji životinja: 'O patnji životinja ne smije se šutjeti, već djelovati s ciljem prestanka nanošenja patnje'

Udruga Prijatelji životinja
05.04.2024.
u 14:01

Radionica izrade transparenata za Marš za životinje održat će se večeras u prostorijama udruge Prijatelji i životinje

Psi se napuštaju jer postaju "prevelika obaveza", mačke se ne kastriraju jer "nije prirodno", mnoga skloništa ne provode nužne postupke, slabi zakoni i neuspješna provedba. Neki su od razloga zašto se pridružiti ovogodišnjem Maršu za životinje.

U prostorijama udruge Prijatelji životinja u Jurišićevoj 25 u Zagrebu, večeras s početkom u 17 sati, održat će se druženje i radionica izrade transparenata za Marš za životinje. Pripreme su to za 4. Marš za životinje, koji će se održati 13. travnja, kada će mnoštvo sudionika porukama na transparentima ponosno pokazati zašto marširaju užim središtem Zagreba ističući svoju viziju za bolji svijet za životinje.

POVEZANI ČLANCI:

– Cilj Marša za životinje jest nastojanje stvaranja društva koje poštuje prava životinja te djeluje u cilju smanjenja njihove patnje i zlostavljanja – ističu organizatori te dodaju kako će sudionici Marša pomoću u promicanju svijesti o suživotu s drugim vrstama te zagovaranju za zaštitu njihovih prava i dobrobiti. Organizatori su za radionicu pripremili sve potrebne materijale i boje, ali i prijedloge za natpise s obzirom da je već mnoštvo razloga za akciju objavljeno.

Na Marš su dobrodošli svi

– Naš odnos prema životinjama odraz je ljudske bešćutnosti. Iako ni u kojem pogledu ne ovisimo o iskorištavanju i ubijanju životinja, činimo to svakodnevnom, a broj naših žrtava godišnje mjeri se u milijardama. Pozivamo sve da stanu uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridruže se istomišljenicima i postanu dio rastućeg pokreta za nenasilje i pravednost! – poručuju iz udruge. 

Sudionici se očekuju iz raznih krajeva Hrvatske, pa je organiziran i autobus iz Osijeka, Đakova i Slavonskoga Broda. Svi zainteresirani iz tih krajeva mogu se prijaviti putem prijavnice.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije