Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stjepan Kožić

'Uvest ćemo jednu kartu za vožnju po gradu i županiji'

Stjepan Kožić, portal
Jurica Galoic/PIXSELL
07.06.2013.
u 11:00

Od Hrvatskih voda tražit će i da realiziraju najavljeno ulaganje od 365 mil. kuna u gradnju nasipa rijeka koje poplavljuju velika područja

Stjepan Kožić dobio je četvrti put povjerenje birača još u prvom krugu lokalnih izbora pa je ponovo postao župan Zagrebačke županije. Time je Kožić dokazao da je u posljednjih desetak godina postao jedan od najjačih HSS-ovaca u državi, a uz stranačkog kolegu Darka Korena koji je potvrdio mandat u Koprivničko-križevačkoj županiji svoju stranku još uvijek održava na političkoj sceni. Kaže da je mandat zaslužio ispunjenjem prijašnjih obećanja i novim projektima.

Vodoopskrbni sustav

Jedan od njih je i centar za gospodarenje otpadom, zbog kojega je bilo spora s gradonačelnikom Zagreba.

 – Gradnja centra, koji će biti u Brckovljanima, jedan nam je od glavnih projekata. Trenutačno pokušavamo dobiti zeleno svjetlo ministarstva za kandidaturu za EU fondove, pa je pitanje ima li uopće vremena za nove pregovore s Bandićem. Otvoren sam za dogovore, ali smatram da će županijska Skupština to odbiti jer smo projekt dogurali gotovo do kraja, u čemu Zagreb očito još jako puno kasni – istaknuo je Kožić.

Iako se s Bandićem još nije sastao nakon što su obojica potvrdila mandat, smatra da njihov odnos mora postati još bolji da bi se i grad i županija razvijali u najboljem smjeru.

– Svakodnevno u županiju zbog posla ili škole dolazi oko 30 tisuća građana, a iz županije u Zagreb ih odlazi oko 120 tisuća, što je jasan znak da imamo mnogo dodirnih točaka. Upravo zato u ovom mandatu želimo ozbiljnije pokrenuti i projekt integriranog javnog prijevoza – najavio je župan. Time će se, dodao je, stanovnici grada i županije moći s jednom kartom, znatno jeftinijom, kretati svim javnim prijevoznim sredstvima.

– U suradnji s Hrvatskim vodama radimo i na projektu regionalnog vodoopskrbnog sustava vrijednog 103 milijuna eura, kojim će 105 tisuća stanovnika istočnog dijela županije napokon dobiti vodovod – kazao je Kožić.

Pomoć iz fondova EU

Od Hrvatskih voda tražit će i da realiziraju najavljeno ulaganje od 365 mil. kuna u gradnju nasipa rijeka koje posljednjih godina redovito poplavljuju velika područja županije. Kožić ističe da će se nastaviti i s ulaganjem u gradnju škola i sportskih dvorana, pa se tako 10 mil. kuna ove godine ulaže u gradnju dvorane u Rakitju. Još 20 milijuna kuna županije će podijeliti gradovima i općinama za pripreme projekata za fondove EU.

– Prema zadnjem popisu stanovništva, županija ima 11.000 stanovnika više, što je dokaz da se povećava kvaliteta života – zaključio je župan Kožić.

>>\'Ljudi su siti velikih riječi i obećanja, o nama govore djela\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije