Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ušuljao se u stan uglednoga profesora i htio ga ugušiti na spavanju

Nasilnik je pobjegao nakon što ga je profesor udario šakom i povikao: “Joj, pa što ti mene hoćeš ubiti”. U napadu je profesor lakše ozlijeđen.
22. siječnja 2015. u 10:00 1 komentara 3589 prikaza
čovjek
Foto: Ilustracija/ Thinkstock

– Dok sam spavao, netko se potiho ušuljao u sobu, okrenuo me na leđa, sjeo na mene i preko usta i nosa navukao mi plastičnu foliju. Držao ju je tako čvrsto nategnutu neko vrijeme. Nisam mogao disati i počeo sam rukama trgati plastiku – prisjetio se Duško Miličić (82) jutarnjeg prepada u kojemu ga je u utorak oko 6.30 sati nepoznati nasilnik pokušao ubiti u njegovu stanu na Horvatovcu.

Nakon što se uspio osloboditi plastike koju mu je napadač nategnuo preko lica, Duška Miličića, inače uglednog sveučilišnog profesora u mirovini, nasilnik je pokušao ugušiti jastukom.

Nije vidio napadača

– Uspio sam nadignuti donji dio jastuka i šakom udariti napadača. Povikao sam: ''Joj, pa što ti mene hoćeš ubiti!'' – prepričava dalje Duško Miličić i navodi kako je nakon te rečenice osoba koja ga je napala pobjegla i odustala od svog nauma.

On je poziv upomoć odmah uputio na broj 112.

Ubrzo su njegov stan okružili istražitelji koji su izuzimali dokaze koji bi mogli upućivati na počinitelja. Njih čeka velik posao u otkrivanju napadača, budući da zgrada nema videonadzor, a Miličić zbog šoka i mračne prostorije policiji nije uspio dati nikakav opis napadača.

– Nisam pretučen, kako se to pisalo, i nisu došla trojica napadača, to je napuhana priča. Da ih je zbilja bilo više, ne bih se uspio obraniti, pa nisam ja James Bond – smireno nam odgovara umirovljeni profesor koji je iz napada izišao tek s ogrebotinama po licu i prsima koje si je sam zadao dok je pokušavao izvući živu glavu.

Tko bi napadač mogao biti i ne nagađa jer, kako kaže, nema neprijatelja.

– Možda me napala psihički bolesna osoba, tko zna. Da je posrijedi ozbiljni ubojica, ne bi ga moje riječi spriječile u naumu i dovršio bi posao – objašnjava dalje Miličić.

Strahuje zbog napada

Napadač je u njegov stan provalio kroz vrata, a budući da nije ništa ukrao, krađa kao motiv provale u stan isključena je. Vrata je večer prije zaključao sin napadnutog, kardiokirurg Davor Miličić, dekan zagrebačkoga Medicinskog fakulteta.

Napad je šokirao obitelj i prijatelje, a profesor Miličić još se oporavlja od cijele situacije.

– Malo sam umoran od svega. Nisam sinoć baš mirne duše legao u krevet, nije mi bilo svejedno – iskren je Duško Miličić koji se nada da se zlokobni napad neće ponoviti. Za to vrijeme, zagrebačka policija ulaže sve napore kako bi ulovila nasilnika koji je pri spavanju umalo ugušio umirovljenog 82-godišnjeg profesora.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • chemica:

    Nasilnik?! To je neki novi politički korektan izraz za zvijer kojoj je mjesto u kavezu do kraja života? Pokušati ubiti bespomoćnog starca...Svakako da se tu ne radi o psihički normalnom ljudskom biću. Nasilnik... Što, takva će mu biti i kazna? ... prikaži još! Nekakva uvjetna. "Adekvatna" nasilniku. Da guli krumpire.