Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paklena vrućina

Nevjerojatno! Po najvećoj vrućini Zagrepčanima proradili radijatori: Oglasili se iz HEP-toplinarstva

Radijatori
Ivica Galovic/PIXSELL
23.06.2021.
u 17:15

Zbog neobičnog kvara na ventilu, stanari zgrade u Ulici Vladimra Filakovca dvaput su se skuhali od vrućine

Nesnosna zagrebačka vrućina postala je još paklenija stanarima zgrade u Ulici Vladimira Filakovca 5 na Zagrebačkim srednjacima gdje su se, na njihovo veliko zaprepaštenje, upalili radijatori i počeli kuriti na najjače. 

- Došla sam kući, vani je bilo plus 35, uđem u stan, a radijatori vreli - komentira jedna stanarka zgrade u Ulici Vladimira Filakovca 5 na zagrebačkim Srednjacima gdje je danas u popodnevnim satima došlo do neobičnog kvara na plinskim instalacijama. 

Naime, zbog kvara na ventilu, u stanovima su se upalili radijatori te neko vrijeme 'kurili na najjače' dok su vlasnici sve promatrali sa zaprepaštenjem. 

- U toplinskoj podstanici utvrđen je kvar ventila što je uzrokovalo privremeno propuštanje toplinske energije za grijanje prostora u sustav zgrade. odmah po utvrđivanju, kvar je uklonjen - objasnili su u HEP-toplinarstvu te se ispričali korisnicima. Sustav grijanja u predmetnoj zgradi uredno funkcionira, zaključili su. 

Iako je kvar brzo otklonjen, incident s grijanjem izazvao je val reakcija na društvenim mrežama. Stanari zgrade u Facebook grupi 'Moji Srednjaci' cijelu su stvar okrenuli na šalu. 

-Najavljen je toplinski val do 38 stupnjeva koji po prognozama neće biti dostignut. Kako bi se obistinila prognoza toplana je pustila grijanje. Zamolili su građane da otvore prozore i ugase klima uređaje kako bi se zrak dodatno zagrijao, i dosegnuo temperaturu koja je prognozirana. Ako ni to ne pomogne, organizirano će se paliti vatre na ulicama kako bi se podignula temperatura- napisao je jedan korisnik. 

 

>> VIDEO U četvrtak vrhunac toplinskog vala: Za dvije regije izdano crveno upozorenje

Ključne riječi

Komentara 7

CR
crocro
20:35 23.06.2021.

Bez brige, uredno ćete platiti što se po ljetu grijete, to je luksuz. Računi stižu.

PO
Potepuh
12:45 24.06.2021.

Kaj se čudite, u staračkim domovima uopće ne gase grijanje ... valjda da pocrkavaju starci.

TV
tvrdapixa
12:16 25.06.2021.

Pod hitno raspisati natječaj za snimanje filma o tom događaju!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije