Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDOVNA KONFERENCIJA

Tomašević: Inflacija jede proračun, ako će troškovi ovako drastično rasti, morat ćemo korigirati cijene

Foto: Katja Knežević
1/2
25.10.2022.
u 11:24

Gradonačelnik je komentirao Vladinu odluku o prestanku zamrzavanja cijena goriva i mogućnost njena utjecaja na cijenu javnog prijevoza u metropoli.

Zagreb dobiva novi centar za sistematske preglede. Na lokaciji Martićeva 63a (IV.kat), gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević otvorio je novi Centar, u sklopu Doma zdravlja Zagreb.

Centar za sistematske preglede se sastoji od pet radnih prostorija, čekaonice te tri prateće prostorije za osoblje. Unutar Centra smješteno je Savjetovalište za prehranu Grada Zagreba čije su usluge potpuno besplatne i financirane u od Grada Zagreba i Doma zdravlja Zagreb.

Nakon otvorenja Centra, gradonačelnik Tomašević sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom održao je redovnu konferenciju za novinare .

>> POGLEDAJTE SNIMKU:


>> TIJEK KONFERENCIJE:

Konferencija je počela u Martićevoj otvaranjem novog zdravstvenog centra koji uključuje i Savjetovalište za prehranu na inicijativu Udruge za prevenciju prekomjerne težine.

O novom zdravstvenom centru

- Naša politika je da primarna zdravstvena zaštita napravi iskorak da pruža usluge koje inače pružaju privatne ustanove. Vjerujem da će i drugi slijediti ovaj primjer jer treba jačati javne zdravstvene i gradske ustanove, da građani dobiju uslugu na jednom mjestu bez puno šetanja - rekao je Tomislav Tomašević.

Gradonačelnik je istaknuo i da ga posebno veseli što će na u sklopu centra biti dostupno i savjetovalište. Komentirao je i obnovu zdravstvenih ustanova u Gradu Zagrebu.

- Čestitam i nacionalni dan darivatelja krvi povodom koje ćemo održati u Gradskoj skupštini u 17 sati. To je plemenit čin jer ne tako velikim trudom nekome spašavamo život. - dodao je Tomašević.

O cijenama goriva

- Bilo je velikih oscilacija u cijeni nafte posljednjih godinu dana. Ne donosimo odluke trenutno o poskupljenju prijevoza na temelju podataka od tjedan dana - komentirao je Tomašević novo poskupljenje goriva kazavši kako se trenutno neće mijenjati cijena prijevoza.

Inflacija jede proračun, ponovio je Tomašević, kazavši kako je zbog inflacije Grad izgubio milijardu kuna zbog inflacije.

- Ako će troškovi ovako drastično rasti, morat ćemo korigirati cijene - dodao je Tomašević.

O gužvama u prometu

Gradonačelnik je upitan i oko gužvi u prometu koje su nastale zbog dolazaka delegacija na summit Krimske platforme.

- Nadam se da građani imaju razumijevanja, no to organizira MUP jer dolazi jako puno štićenih osoba - kazao je Tomašević i dodao kako razumije kompleksnost ovakvog događaja i da to paralizira promet u gradu, no summit traje još samo danas pa će se situacija normalizirati, zaključio je.

To je ujedno bilo i posljednje pitanje za gradonačelnika čija redovna press konferencija ovoga utorka trajala prilično kraće. Nakon konferencije Tomašević se s ostalim suradnicima uputio u posjet novootvorenom centru.

>> VIDEO: Gužve u Zagrebu

 

 

 

 

Komentara 28

ME
MediciKM
11:44 25.10.2022.

Tvoje neznanje jede proračun. Novac ti curi na idiotarije a ti bi ljudima dizao cijene. E, tako bi voditi grad znala i moja baka. Bravo Senf!

DU
Deleted user
11:14 25.10.2022.

Kakav prevarant

ND
Necijepljeni degenerik
10:55 25.10.2022.

Brutalno, otvara uredski prostor s čekaonicom na četvrtom katu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije