Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekspresno

Uređuje se Bukovačka, za 30 dana gotova Ulica Studeni breg

kvartovska tribina
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/5
22.03.2014.
u 08:58

U manje od 24 sata već se rješava problem čitatelja – uređuje se boćalište na Ravnicama

Ni puna 24 sata nisu prošla od održavanja šeste Večernjakove kvartovske tribine “Želite li bolji kvart?” u četvrtak navečer, namijenjene stanarima gradske četvrti Maksimir, a već je prvo obećanje Večernjakovu čitatelju Šimunu Bagiću ispunjeno. Pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić nije gubio ni sekundu – radnici su tragom njegova obećanja već jučer popravljali ogradu, dovezli pijesak i počeli uređivati boćalište na školskom igralištu Ravnice koje, iako pod nadležnosti Ustanove za upravljanje sportskim objektom, godinama održavaju stanovnici kvarta i ljubitelji boćanja.

– Hvala pročelniku Lovriću i Večernjem listu, ovo bez vas ne bismo uspjeli – poruka je čitatelja Bagića. No on nije jedini koji je na Večernjakovoj tribini održanoj u suradnji s Gradom, u Centru za kulturu i informiranje u Švarcovoj ulici dobio obećanje i jasne rokove realizacije projekata. Naime, nakon dugih osam godina čekanja za trideset dana bit će gotovo uređenje Ulice Studeni breg, što je počelo prije dva dana, na ljeto će početi dugoočekivani radovi uređenja Bukovačke ulice, ove će se godine obnoviti i vrtić u Bukovcu, a 2015. učenici Osnovne škole Remete dobit će svoje igralište.

U današnjem broju donosimo odgovore na neka od postavljenih pitanja na samoj tribini, a u idućih mjesec dana objavljivat ćemo odgovore na sva pitanja koja su nam slali čitatelji iz ove gradske četvrti.

Foto: Grgur Žučko/pixsell

Kada će se u punom profilu urediti Bukovačka ulica?

Dinko Bilić: Uređenje Bukovačke ulice planirano je ove godine, a radovi koje će obavljati djelatnici Zagrebačkih cesta počet će u ljetnim mjesecima. Uredit će se Bukovačka ulica u dužini od dva kilometra, a za to su osigurana četiri milijuna kuna.

Problem su i velike gužve i čepovi koji nastaju na križanjima Bukovačke, Kišpatićeve i Petrove ulice. Kako se oni planiraju riješiti?

Dinko Bilić: Što se tiče Bukovačke – Petrove – Kišpatićeve, napravljen je idejni projekt te podnesen zahtjev za lokacijsku dozvolu. Razmišlja se o megarotoru jer bi se tako iz Bukovačke i Petrove dio prometa rasteretio i tako smanjio prometni čep. Zasad je cijeli projekt u fazi ishođenja lokacijske dozvole.

Što je s planom natkrivanja tržnice Kvatrić?

Alan Ordulj: Što se tiče natkrivanja tržnice Kvatrić, kao i ostalih tržnica u Zagrebu, Društvo arhitekata dobilo je zadatak da osmisli koncept natkrivanja. Nakon završetka idejnog projekta i dobivanja svih suglasnosti, pristupit će se realizaciji, ali zasad nažalost ne možemo navesti točan rok početka radova.

Kada će se na području ove četvrti graditi novi dom za starije i nemoćne osobe?

Ljiljana Vrbić: Prema posljednjem natječaju koji je raspisao Grad prošle godine izabrana je najpovoljnija ponuda i u tijeku su pripreme za potpisivanje ugovora o gradnji doma koji će na području ove četvrti biti na Lašćinskoj cesti. Radi se o objektu koji će biti smještajnog kapaciteta za dvjesto korisnika, a osim usluga stalnog smještaja, taj će dom pružati i izvaninstitucionalne usluge. Cijene smještaja u domu definirat će se kasnije, kad se sagradi i vjerojatno će biti na ekonomskoj razini.

Foto: Grgur Žučko/pixsell

Hoće li se na području četvrti graditi mjesna samouprava?

Zoran Nevistić: Da, Vijeće ove gradske četvrti u plan malih komunalnih akcija predvidjelo je i osiguralo sredstva od nešto više od 12 milijuna kuna za gradnju mjesne samouprave Bukovac u VIII. Požarinju. Mi smo sad u postupku javnog nadmetanja, negdje u lipnju mogli bismo dobiti ugovor i početi s radovima.

U Petrovoj ulici kod brojeva 55, 57 i 59 saniran je nogostup, ali ne i parkiralište, no unatoč tome Zagrebparking redovito naplaćuje parkiranje. Hoće li se i kada parkiralište vratiti u prvobitno stanje?

Alan Ordulj: Zbog ovog pitanja mi smo na teren poslali radnike Zagrebparkinga. Radi se o tome da je nogostup saniran, dok su parkirališna mjesta u betonskim kockama i nije sanirano u dužini od metar do dva. Izdali smo nalog Zagrebparkingu da u najkraćem roku saniraju to parkiralište i omoguće nesmetano parkiranje koje se tamo naplaćuje. To bi trebalo biti sanirano za dva dana.

Kada će se i hoće li se urediti dječji vrtići na Ravnicama i Bukovcu?

Ivica Lovrić: Što se tiče Bukovca, ove godine planiramo uređenje sanitarnih čvorova, sanaciju krovišta i dijela pročelja na dječjem vrtiću Bukovac na adresi Bukovačka 221. Kada je u pitanju dječji vrtić Maksimir na Ravnicama, tamo planiramo jednu nadgradnju, ali sljedeće godine.

Hoće li se i kada urediti Ulica Studeni breg?

Stanko Gačić: Od 2006. godine građani zahtijevaju da se kompletno renovira ta ulica. Zadovoljan sam što mogu reći da su prije dva dana počeli radovi, uređenje košta 812 tisuća kuna, a financira se iz gradskog Ureda za izgradnju grada. Rok je završetka radova 30 dana.

Hoće li se i kada urediti Ulica Remete na dijelu od škole do restorana? Na tome dijelu čitatelji upozoravaju i na opasnost klizišta.

Stanko Gačić: U rujnu i listopadu prošle godine u suradnji s gradskim Uredom za izgradnju definirali smo najkritičnije probleme na području četvrti Maksimir. U Ulici Remete treba riješiti imovinskopravne poslove i napraviti projektnu dokumentaciju. Na dijelu od škole do Kamenitog stola postoji klizište od 75 metara i uvjereni smo da će se ove godine pripremiti projektna dokumentacija tako da se sljedeće godine napravi kompletna rekonstrukcija tog dijela ulice.

Komentara 1

ES
escobar2
12:46 22.03.2014.

pitanjce. prije pola godine napokon je uređena rusanova ulica koja nije bila asfaltirana cca 30 godina i sad prije nekih 2 tjedna došli neki ht-ovci i označavali gdje bi trebali opet nešto bušiti. pa nije valjda da će se novo asfaltirana ulica ponovo raskopavati?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije