Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Obećan megarotor na križanju Bukovačka-Petrova. Evo kako je bilo na tribini o Maksimiru!

kvartovska tribina Maksimir
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/5
21.03.2014.
u 12:38

Jedan od gorućih problema gradske čevrti s više od 48.000 stanovnika je i vrtić u Šrapčevoj, koji je zatvoren 10 godina

Mjesto viška tražilo se u punoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir u Švarcovoj, gdje su brojni građani došli postaviti pitanja koja su pripremili za šestu po redu tribinu “Želite li bolji kvart?”.

Velike gužve u prometu

Najviše ih je mučilo križanje Petrove, Bukovačke i Kišpatićeve, gdje se svakodnevno javljaju prometni čepovi, a maleni kružni tok nije dovoljan da proguta sav promet koji onuda teče. Najveće su gužve, žalili su se, prilikom jutarnjih odlazaka na posao, od 7.30 do 8.30.

- Idejni projekt postoji, trenutačno se ishođuje lokacijska dozvola, a potom bi se trebalo krenuti u izgradnju megarotora kojim bi se rasteretilo križanje - rekao je pročelnik za izgradnju grada Dinko Bilić.

Uz njega, probleme četvrti koja broji više od 48 tisuća stanovnika, pokušali su sinoć riješiti i njegov zamjenik Alan Ordulj, tehnički direktor Zrinjevca Jure Leko, pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, predsjednik Vijeća GČ Maksimir Stanko Gačić, predsjednik Mjesne samouprave Zoran Nevistić, stručna savjetnica Ureda za socijalnu skrb Ljiljana Vrbić, voditelj prometnih redara Damir Dekanić, direktor sektora Odvodnje Ranko Gregorin, zamjenik voditelja Čistoće Mladen Volarić te zamjenica pročelnika za poljoprivredu i šumarstvo Biserka Petošić.

Novi vrtić

Umirovljenici koji boćaju na Ravnicama tražili su uređenje svojeg boćališta, na kojem nedostaje nekoliko klupica za počinak, a stanovnike je zanimala i sudbina nekadašnjeg vrtića u Šrapčevoj, koji je već desetak godina zatvoren zbog loših tehničkih uvjeta.

- Jedan je to od gorućih problema četvrti. Mora se izgraditi i novi vatrogasni pristup, a potom ide idejno rješenje novog vrtića - rekao je predsjednik GČ Maksimir Stanko Gačić. Stanovnici Maksimira dobit će i novi dom za starije. Pripreme za potpisivanje ugovora o gradnji na Laščinskoj cesti u tijeku su, a tamo će smjestiti dvjesto korisnika.

- Cijene još nisu definirane, no bit će ekonomične - rekla je Vrbić. Detaljni izvještaj s tribine “Želite li bolji kvart?” moći će se pročitati već u subotu, a u narednim brojevima bit će odgovorena sva pristigla pitanja.

Komentara 3

VI
Vito
07:57 24.03.2014.

Za novi rotor ima mjesta, no pitanje - tko će maknuti barake postavljene privremeno 1964.g. za poplavljene stanovnike koji još i danas ne mogu dobiti normalan stan _______________ Tko će maknuti birtiju uz sadašnji rotor __________ fućka se milančetu i za birtiju i za poplavljene 1964.g. ___________ Ne znate gdje je? ________ Pogledajte na Google maps-u pa će te jasno vidjeti koliko ima mjesta i koliko je baraka ostalo u kojima i dalje stanuju poplavljeni

VI
Vito
07:50 24.03.2014.

maleni kružni tok nije dovoljan da proguta sav promet koji onuda teče. _________________ Glupost, nije kružni tok krivac za gužvu ___________ Za gužvu je krivac milan bandić __________________ Zašto? ___________ Zato što nije proširio Kišpatićevu do garaže koja je u sklopu bolnice "Rebro" ______________ Iako je cesta dovoljno široka za tri (3) vozila, milanče nije dopustilo proširenje na dijelu između ulice Donji prečac i Bukovačke ________ Tih 100-tinjak metara stvara gužvu sve do Maksimirske, budući je onemogućen prolaz vozilima koja samo prolaze pored garaže ____________ To se lako i jednostavno vidi kad "hitna pomoć" prolazi pod signalom - vozila se pomaknu i može se lijepo vidjeti kako se tri vozila nalaze jedno uz drugo i prolaze bez imalo zaustavljanja i "opreza" - mjesta dovoljno, ali milanče namjerno stvara prometnu gužvu pa onda obečanjima o poboljšanju i dalje vlada gradom

VI
Vito
08:03 24.03.2014.

Jeste li znali da će u doglednoj budućnosti, kada to je tema nekih budućih izbora, grad Zagreb imati, kao i ta mjesna zajednica, LED rasvjetu __________ Kako ja znam? _________ Jednostavno - prestali su proizvoditi obične žarulje i bit ćemo prisiljeni kupovati LED žarulje ____________ Evo, to je način objavljivanja što će biti kad će biti - primjer?????? - Cijene još nisu definirane, no bit će ekonomične - rekla je Vrbić. __________ Što je to nego pusto obečanje ako bi se formalizirali odgovori na konkretna pitanja i probleme ___________ Politika, a ne briga o gradu _____ Ti problemi nisu od jučer, nego još iz bivše države, znači postojani i uporni punih 24 godine, minimalno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije