Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVARTOVSKA TRIBINA

Uređenje igrališta zahtjevno, nužna je adaptacija cijele OŠ Bukovac

OŠ Bukovac
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
07.04.2014.
u 18:00

U planu malih komunalnih akcija za ovu godinu osigurano je 110 tisuća kuna za uređenje dijela nogostupa u Gornjem Bukovc

U današnjem broju donosimo odgovore na pitanja građana s posljednje održane Večernjakove kvartovske tribine za četvrt Maksimir. Kao što smo i obećali, Večernjakov tim pozorno će pratiti ispunjenje svih obećanja našim čitateljima.

1. Može li se kod igrališta Osnovne škole Bukovac povisiti zaštitna ograda iza nogometnih golova i hoće li se dodatno zaštiti trafostanica koja se nalazi unutar samog igrališta?

Stanko Gačić: Uređenje školskog igrališta OŠ Bukovac tehnički je izuzetno zahtjevno zbog potrebe niveliranja čitavog igrališta. I škola je dosta stara tako da se otvara i pitanje njezine potpune adaptacije, o čemu je Vijeće gradske četvrti Maksimir već počelo konzultacije s nadležnim gradskim uredom.

Vijeće je u planu malih komunalnih akcija za ovu godinu osiguralo novac za postavljanje visoke ograde iza nogometnih golova i za dodatno ograđivanje trafostanice, kao i sredstva za izradu potrebne dokumentacije za kompletno uređenje igrališta. Ograda iza golova i ograđivanje trafostanice radovi su koji će biti odrađeni tijekom ljetnih školskih praznika.

2.  Omeđena ulicama Kozjak, Barutanski jarak, Pilarovom i Tučanovom nalazi se neuređena zelena površina. Može li se tamo urediti park?
Stanko Gačić: Na zelenoj površini omeđenoj ulicama Kozjak, Rebar, Barutanski jarak, Salopekovom, Tučanovom i dijelom privatnim parcelama nalazi se park Kozjak. Površina je zaista devastirana i građani na nju ne zalaze već 30-ak godina. Vijeće Gradske četvrti Maksimir osiguralo je novac za idejno rješenje uređenja parka koji bi se zvao Park zdravlja Maksimir.

U njemu su predviđena dječja igrališta, biciklističke staze, šetnice, poligoni i vježbališta za osobe starije životne dobi, prostori za meditaciju, klizališta, sanjkalište te zdravstveni sadržaji poput paviljona za sportsku rehabilitaciju, antistresnu masažu i slično. Park je u vlasništvu države, odnosno KBC-a Zagreb, te očekujemo rješavanje imovinskopravnih poslova. Projekt uređenja trebao bi se financirati iz fondova EU te neće opteretiti proračun Grada Zagreba.

3. Ulica Gornji Bukovac, u dijelu od Ulice Korana do Bukovačke ceste, nema nogostup niti s jedne strane. Kada će se to urediti?
Stanko Gačić: Vijeće GČ Maksimir u Planu malih komunalnih akcija za ovu godinu osiguralo je 110 tisuća kuna za uređenje nogostupa u Ulici Gornji Bukovac od kbr.124 do kbr. 170. Uskoro započinje izgradnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije