Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preventivni pregledi

Uoči Svjetskog dana srca, liječnici Poliklinike Srčana pregledali su zagrebačke vatrogasce

Foto: Siniša Jembrih
1/3
28.09.2023.
u 13:42

Tom prigodom zagrebačkim su vatrogascima napravljeni pregledi mjerenja visine, težine, opsega struka – bokova, indeksa tjelesne mase, određivanja glukoze u krvi, elektrokardiogram u mirovanju – EKG te mjerenje arterijskog tlaka

Srce uvijek crtamo crveno, a crvena je i zaštitna boja vatrogasaca. Budući da je Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba profesionalni kamen temeljac zaštite od požara i elementarnih nepogoda u Zagrebu, a ususret obilježavanju Svjetskog dana srca koji se diljem svijeta obilježava 29. rujna, Grad Zagreb i Poliklinika za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju Srčana organizirali su javnozdravstvenu akciju za vatrogasce u sjedištu Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, u Savskoj cesti 1/3. 

Tom prigodom zagrebačkim su vatrogascima napravljeni pregledi mjerenja visine, težine, opsega struka – bokova, indeksa tjelesne mase, određivanja glukoze u krvi, elektrokardiogram u mirovanju – EKG te mjerenje arterijskog tlaka.

–Posao vatrogasca je lijep, ali i nezdrav pa nam je drago da imamo preventivne preglede, a lani ih je Grad po prvi put uveo u kolektivni ugovor. Pregledi su bili anonimni tako da ne znamo kako su prošli. Direktna komunikacija s liječnicima je bila sjajna, Srčana je super! - kazao je zapovjednik JVP Zagreb Siniša Jembrih te dodao kako svake dvije godine vatrogasci prolaze kroz obavezni liječnički pregled. 

Kardiovaskularne bolesti najčešći su uzrok smrti u Hrvatskoj, predstavljaju javnozdravstveni problem kojem je potrebno posvetiti posebnu pozornost putem promicanja i unaprjeđivanja preventivnih programa, osiguravanja pravodobne dijagnostike te liječenja i rehabilitacije oboljelih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije