Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Uključite se u akciju “Kišobrani dobrote”

Projekt kojim Lions klub Zrinjevac pomaže djeci u bolnici u Klaićevoj i korisnicima centra “Vinko Bek”
27. studenoga 2020. u 10:39 1 komentara 344 prikaza
Zagreb: Lions Klub Zirnjevac predstavlja humanitarnu akciju Lions kišobrani zajedništva
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Za hladnih, maglovitih dana ispod oslikanih se kišobrana skriti od pljuskova, a istodobno pomoći onima kojima to najviše treba. Upravo je to objedinila humanitarna akcija “Lions kišobrani zajedništva, kišobrani dobrote” u kojoj se putem web-shopa može za donaciju od 250 kuna i više odabrati jedan od 350 kišobrana koje je oslikalo više od stotinu umjetnika, profesora, učenika...

Želja i vizija Obiteljska akcija: Skupili su više od 5000 božićnih darova za djecu koja nemaju

Kupit će se vrijedni uređaji

Organizirao ju je Lions klub “Zrinjevac”, zagrebački ogranak međunarodne humanitarne organizacije, a traje tijekom čitavog adventa i dulje, sve do 25. siječnja. Uz svaki kišobran, kazali su na jučerašnjoj konferenciji u Muzeju za umjetnost i obrt, koji im je partner u akciji, donatori će dobiti i ulaznicu za izložbu “Protreseni MUO” koja se može iskoristiti do završetka projekta. Novcem koji se skupi, pak, kupit će se dvije enteralne prijenosne pumpe za hranjenje teško bolesnih malih pacijenata u Zavodu za dječju onkologiju “Dr. Mladen Ćepulić” Klinike za dječje bolesti, a dio ide za posebnu sjedalicu u kojoj bi djeca mogla primati kemoterapiju.

– Ovo je sretna vijest za nas jer je to ono što naši mali bolesnici svakodnevno trebaju, posebice kad je riječ o djeci kojoj je potrebna palijativna skrb od nula do 24 sata – objasnila je dr. Jasminka Stepan Giljević, pročelnica Zavoda u Klaićevoj.

Dijelom dobrotvornih priloga usto će se Centru za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek” u Kušlanovoj kupiti prijenosno elektronsko povećalo Zoomax Snow 12. Uz pomoć te spravice, naime, slijepe i slabovidne osobe, kojima centar pomaže pri rehabilitaciji i obrazovanju, mogu lakše čitati, pisati, gledati predmete pa čak i skenirati te pretvoriti govor u pismo.

Oslikali ih brojni umjetnici

– Neke su kišobrane imali priliku oslikati i naši učenici, što je za njih bilo jedno posebno iskustvo. Što se pak aparata tiče, njega posebice planiramo namijeniti djeci koja žive u manjim te siromašnijim sredinama kako bi imala mogućnost da ga isprobaju – rekla je Anita Lukić, defektologica iz COO “Vinko Bek”.

Akciji se, istaknuli su iz kluba, odmah i bez oklijevanja pridružilo mnogo umjetnika koje su upravo kišobrani povezali.

– Zato je to akcija zajedništva i dobrote. Kišobrani zaista pršte pozitivom, raznim motivima, bojama i uzorcima, a nadamo se da će razveseliti djecu u centru i bolnici kao i donatore – zaključila je Sanja Matovina-Lulić, predsjednica Lions kluba “Zrinjevac”.

Podijelio mišljenja
Na blagajni vam prebrzo skeniraju namirnice i ne stignete ih pospremiti? Muškarac otkrio trik za takvu situaciju
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • Avatar JPlesi
    JPlesi:

    vjerujem kako će ovo jako ganuti naše visoke dužnosnike i kako će se uključiti u ovu akciju...