Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIONS KLUB ZRINJEVAC

Uključite se u akciju “Kišobrani dobrote”

Zagreb: Lions Klub Zirnjevac predstavlja humanitarnu akciju Lions kišobrani zajedništva
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
27.11.2020.
u 10:39

Projekt kojim Lions klub Zrinjevac pomaže djeci u bolnici u Klaićevoj i korisnicima centra “Vinko Bek”

Za hladnih, maglovitih dana ispod oslikanih se kišobrana skriti od pljuskova, a istodobno pomoći onima kojima to najviše treba. Upravo je to objedinila humanitarna akcija “Lions kišobrani zajedništva, kišobrani dobrote” u kojoj se putem web-shopa može za donaciju od 250 kuna i više odabrati jedan od 350 kišobrana koje je oslikalo više od stotinu umjetnika, profesora, učenika...

Kupit će se vrijedni uređaji

Organizirao ju je Lions klub “Zrinjevac”, zagrebački ogranak međunarodne humanitarne organizacije, a traje tijekom čitavog adventa i dulje, sve do 25. siječnja. Uz svaki kišobran, kazali su na jučerašnjoj konferenciji u Muzeju za umjetnost i obrt, koji im je partner u akciji, donatori će dobiti i ulaznicu za izložbu “Protreseni MUO” koja se može iskoristiti do završetka projekta. Novcem koji se skupi, pak, kupit će se dvije enteralne prijenosne pumpe za hranjenje teško bolesnih malih pacijenata u Zavodu za dječju onkologiju “Dr. Mladen Ćepulić” Klinike za dječje bolesti, a dio ide za posebnu sjedalicu u kojoj bi djeca mogla primati kemoterapiju.

– Ovo je sretna vijest za nas jer je to ono što naši mali bolesnici svakodnevno trebaju, posebice kad je riječ o djeci kojoj je potrebna palijativna skrb od nula do 24 sata – objasnila je dr. Jasminka Stepan Giljević, pročelnica Zavoda u Klaićevoj.

Dijelom dobrotvornih priloga usto će se Centru za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek” u Kušlanovoj kupiti prijenosno elektronsko povećalo Zoomax Snow 12. Uz pomoć te spravice, naime, slijepe i slabovidne osobe, kojima centar pomaže pri rehabilitaciji i obrazovanju, mogu lakše čitati, pisati, gledati predmete pa čak i skenirati te pretvoriti govor u pismo.

Oslikali ih brojni umjetnici

– Neke su kišobrane imali priliku oslikati i naši učenici, što je za njih bilo jedno posebno iskustvo. Što se pak aparata tiče, njega posebice planiramo namijeniti djeci koja žive u manjim te siromašnijim sredinama kako bi imala mogućnost da ga isprobaju – rekla je Anita Lukić, defektologica iz COO “Vinko Bek”.

Akciji se, istaknuli su iz kluba, odmah i bez oklijevanja pridružilo mnogo umjetnika koje su upravo kišobrani povezali.

– Zato je to akcija zajedništva i dobrote. Kišobrani zaista pršte pozitivom, raznim motivima, bojama i uzorcima, a nadamo se da će razveseliti djecu u centru i bolnici kao i donatore – zaključila je Sanja Matovina-Lulić, predsjednica Lions kluba “Zrinjevac”.

Komentara 1

Avatar JPlesi
JPlesi
05:13 29.11.2020.

vjerujem kako će ovo jako ganuti naše visoke dužnosnike i kako će se uključiti u ovu akciju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije