Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad se oglasio:

'Nema govora o prenamjeni Kina Europa, renovirat će se EU novcem'

Kino Europa
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
06.04.2019.
u 18:51

Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada uputio je 28. ožujka dopis zakupniku objekta Kino Europa na adresi Varšavska 3 kojim traži predaju poslovnog prostora ukupne površine 1.389,30 m2 za obavljanje djelatnosti

Grad Zagreb otkazao je najam za Kino Europa, a razloge u priopćenju pojašnjava Tedi Lušetić, pročelnik ureda za imovinsko-pravne poslove. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada uputio je 28. ožujka dopis zakupniku objekta Kino Europa na adresi Varšavska 3 kojim traži predaju poslovnog prostora ukupne površine 1.389,30 m2 za obavljanje djelatnosti: provođenje kulturno-umjetničkog programa te pružanja ugostiteljske usluge, a u dijelu poslovnog prostora specijalizirana knjižara za film. Ured konstatira da je Ugovor o zakupu poslovnog prostora sklopljen na određeno vrijeme od 1.6. 2009. do 1.6.2019. te prestaje istekom ugovorenog roka.

 

S obzirom da je očevidima, ali i prema zahtjevima zakupca zaključeno da je nužna obnova predmetnog objekta, Grad Zagreb je poduzeo pripremne radnje u svrhu renoviranja objekta što uključuje sanaciju krovišta zgrade koje je u lošem stanju te prokišnjava, dok su oprema i stolice u dvorani dotrajale te ne odgovaraju tehničkim i sigurnosnim standardima, a sa stropa velike dvorane otpada žbuka. Također, navodi se u dopisu, kotlovnica radi na lož ulje što ugrožava sigurnost posljetitelja i povećava troškove grijanja te .je potrebno što prije izvesti plinofikaciju objekta.

Namjera je Grada kino prijaviti na Europske fondove, a na tragu pozitivnih primjera Prirodoslovnog, Etnografskog i Tehničkog muzeja. Za ovu proceduru važno je vlasništvo i posjed nad nekretninama. O tome svjedoči i primjer HPM-a gdje smo povukli 4,8 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije. Svakako treba istaknuti da se radi o zaštićenom objektu te da nema niti govora o prenamjeni objekta u neke druge sadržaje koji nisu vezani za kinoprikazivačku djelatnost. Žao nam je da je Uprava kina, na čelu s g. Borisom T. Matićem odlučila Festivalu židovskog filma zatvoriti vrata. Ovu činjenicu nije potrebno komentirati - stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 20

AF
AfganistanskiHrvat
17:32 07.04.2019.

Nije mi jasno: Žičara EU lova, fasade EU lova, autobusi EU lova, kino EU lova, sve što se spomene EU lova uz najveći prirez u državi a Zagreb nije nikada toliko bio zadužen kao sada i pred bankrotom. Nešto ne štima u priči.

Avatar rubinet
rubinet
22:16 06.04.2019.

Kino Europa mora opstati . Mora ! Pa gdje će alternativci,subverzivci,liberali,salonski ljevičari i slični održavati svoje festivale i okrugle stolove ?Gdje će se prikazivati iranski filmovi?Gdje će se skupljati poštena inteligencija i svi koji primaju plaću iz državnog ili gradskog proračuna

Avatar toxic alien
toxic alien
19:26 06.04.2019.

Ne znam kako to u Hrvatskoj radi..., ali... Normalna je stvar da kad netko potpisuje ugovor o najmu nekog prostora, zastiti se klauzulom o pravu na produzetak najma pod odredjenim uvjetima nakon isteka tog ugovora. Ocito je da vlasnici tog kina to nisu napravili i samo sebe mogu kriviti za takav diletantski propust.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije