Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže smanjenje PDV-a

Ugostitelji poručili da nisu guske u magli

ugostitelji
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/2
14.11.2013.
u 12:45

– Porezni inspektori selektivno kažnjavaju ugostitelje i pečate lokale na osnovi mišljenja, a ne zakona – kazao je Šepak

"Ugostitelji nisu guske u magli" naziv je konferencije za novinare koja se danas održala u povodu najave najvećeg godišnjeg sastanka svih zagrebačkih ugostitelja 21. studenog u hotelu Esplanade, gdje će iznijeti goruće probleme i teme koje muče zagrebačke i hrvatske ugostitelje. Predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb Nenad Šepak istaknuo je da je njihova reputacija ugrožena jer Ministarstvo financija i Porezna uprava kriminaliziraju ugostiteljsku struku.

– Porezni inspektori selektivno kažnjavaju ugostitelje i pečate lokale na osnovi mišljenja, a ne zakona – kazao je Šepak te dodao da će zbog povećanja dolazaka turista u Zagreb zatražiti smanjenje PDV-a ispod deset posto.

Na konferenciji je najavljeno i ujedinjenje zagrebačkih tradicionalnih i modernih restorana i slastičarnica u Festival "Ljubav, vino & hrana 10 dana" koji će se održati od 22. studenog do 1. prosinca kada će građani moći posjetiti svoje omiljene restorane i slastičarnice po promotivnim cijenama od sto kuna.

Ključne riječi

Komentara 5

ĆA
ćaćaća
13:20 14.11.2013.

vrlo jasno..posložili su zakon tako da podobni mogu raditi a nepodobni ne..kao što linić podobnima oprašta milijunske dugove a nepodobnima pečati za 10 kn...

KR
kresimirn
14:06 14.11.2013.

prosjecna cijena kave je 10kn, od kile kave naprave prosjecno 150salica, kila kave kosta prosjecno 100kn =sa svim troskovima (mlijeko,konobari,gazda,rezije) ostane im 100(sto)EURA,i vise kutijica caja kosta 1euro, 20komada ih ima, prodaju ga za 2eura(jednu vrecicu)=35EURA (sa svim troskovima)imaju nana jednoj kutijici.. pola ih treba zapecatiti i zabraniti djelovanje pljacke

DU
Deleted user
16:11 14.11.2013.

Ugostiteljima je vec smanjen PDV i to jako puno,ali oni nisu smanjili cjene u svojim restoranima,kaficia,konobama,hotelima......znaci oni se nisu pridrzavali svog obecanja,"manji PDV,nize cjene u ugostiteljstvu"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije