Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strahuju za ljubimce

Uginula dva psa, a još ih se šest liječi od trovanja

Psi,portal
Tomislav Miletic/PIXSELL
06.03.2013.
u 20:40

Građani su dosad prijavili pedesetak lokacija na kojima je nađen otrov, no policiji je podnesena samo prijava Veterinarskog fakulteta

Kaznena prijava protiv nepoznate osobe ili osoba koje već tjednima postavljaju otrov diljem grada podnesena je, peticija za ukidanje prodaje otrova svakome potpisana je, međutim, građani i dalje svakodnevno prijavljuju lokacije na kojima pronalaze neobične supstancije.

– Izlazimo na svaku dojavu i provjeravamo zaista sve što nam zabrinuti građani prijave, od kamenčića do tablete. Međutim, dobili smo samo jednu prijavu, i to od Veterinarskog fakulteta kad je pas uginuo u Maksimiru – objasnili su iz Policijske uprave zagrebačke te dodali da pri svakoj dojavi s lica mjesta pokupe dokaze te šalju na obradu. Čime su psi otrovani još se sa sigurnošću ne zna, a jedini ljubimac na kojem je rađena toksikološka analiza uginuo je od veće koncentracije bromadiolona, otrova za štakore.

– Kod nas su se liječila dva psa i oba su, na sreću, preživjela. Ne znamo čime su bili otrovani jer nismo radili analizu, ali sretni smo jer su psi ponovno kod svojih gazda – rekla je Ivana Retief iz veterinarske ambulante Buba na Selskoj cesti.

Osim kod njih, pse su liječili i u veterinarskim ambulantama Vet-svijet, Vetpoint, Vet-Iva Pet te u klinici Veterinarskog fakulteta.

– Šest pasa primilo je veterinarsku pomoć, a imamo saznanja da su još dva uginula – izvijestili su članovi grupe na Facebooku “Zaustavimo trovanje pasa” te pozvali sve vlasnike pasa da trovanje svojih ljubimaca obvezno prijave policiji, kao i pronalazak sumnjivih supstancija u parkovima i na livadama. Prijavljenih sumnjivih lokacija, prema dojavama građana, zasad je pedesetak.

Uz potpisivanje peticije koja je Društvu za zaštitu životinja Kanellos omogućila da u utorak podnese kaznenu prijavu DORH-u protiv trovača, ćlanovi grupe uključili su se i u objavljivanje fotografija svojih kućnih ljubimaca s natpisima “Zaustavimo trovanje!”. 

>> Nepoznatog trovača društvo za zaštitu životinja prijavilo DORH-u

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar javorko
javorko
07:17 07.03.2013.

@than ja jos nisam vidio da se djecu igraju u sikarama i ostalim povrsinama gdje psi vrse nuzde osim toga djeca imaju svoja igralista,nije sva povrsina rezervirana za djecu,ne lupetaj gluposti

LU
Lujo123
21:41 06.03.2013.

Brnjica, povodac, najlon vrečica i rukavica + dobra volja i problema nema!

KA
Karizma
21:57 06.03.2013.

Za osuditi je ovakav nacin rjesavanja problema i trovanje nevinih zivotinja.Drzanje psa je odgovornost i obaveza a ne samo setanje po parku.Vrlo rijetko sam vidio da vlasnici pasa sa sobom nose vrecice i pokupe izmet za svojim psom.Najveci krivci su vlasnici pasa koji se ne pridrzavaju pravila da ne mogu ostavljati izmet svojih ljubimaca po parkovima.Trebali bi lomunalni redari malo hodati po parkovima i kaznjavati neodgovorne vlasnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije