Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA GORICA

Udrugama mladih 50.000 kuna manje zbog "racionalizacije"

'18.05.2010., Velika Gorica - U Galeriji Galzenica predstavljeni su uspjesni mladi Velikogoricani.  Photo: Zeljko Hladika/Pixsell'
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
17.02.2011.
u 13:40

Mladi HNS-a Velike Gorice tvrde da su gradonačelniku Draženu Barišiću mladi “zadnja rupa na svirali”

Smanjeni iznos iz velikogoričkog proračuna namijenjen neprofitnim udrugama koje se bave mladima podigao je prašinu na velikogoričkoj političkoj sceni. Mladi velikogoričkog HNS-a prozvali su gradonačelnika Dražena Barišića ustvrdivši da su mu “mladi zadnja rupa na svirali”.

Dok su prošle godine udruge mladih dobivale 150.000 kuna, ove je godine za njih osigurano 100.000 kuna. Dogradonačelnik Ervin Kolarec to objašnjava racionalizacijom koja proizlazi iz aktualnog proračuna te odbacuje sve kritike mladih HNS-a koji tvrde da je položaj mladih u Velikoj Gorici sve gori, a da su njihove udruge sve slabije i ugroženije.

Protiv “cuge” 100.000 kn

 – Nije istina da se ne brinemo za mlade! Ne bježim od toga, iznos za udruge je smanjen, ali udruge su samo jedna od brojnih stavki koje se tiču mladih u ovome gradu. Ukupno gledajući, za mlade smo ove godine izdvojili čak i više novca negoli prošle godine. Tako smo, među ostalim, osigurali 100.000 kuna za program “Cuga je tuga” koji je izravno vezan uz mlade i usmjeren na prevenciju neprihvatljivog ponašanja mladih osoba, a golema sredstva odvajaju se i za sport. Grad i dalje želi tu suradnju s udrugama, ali, dakako, sukladno financijskim mogućnostima – naglašava dogradonačelnik Kolarec. Međutim, nove brojke nisu nimalo oduševile članove velikogoričkog Savjeta mladih.

Milijuni za sport

– Naravno da mladi nisu zadovoljni. Mislimo da bi se trebao što više poticati aktivizam mladih i njihovi projekti, a smanjenjem od jedne trećine to više neće biti moguće u takvoj mjeri kao dosad – tvrdi predsjednica Savjeta mladih Štefica Nestić i naglašava:

– Znam da se u gradu puno odvaja za sport i to je za pohvalu. Međutim, ne bave se svi mladi sportom. Treba misliti i na one koji se bave nekim drugim aktivnostima. Stoga, ako se u sport mogu ulagati milijuni, a mislim da je riječ o više milijuna kuna, mogli su barem za te udruge ostaviti dosadašnjih 150.000 kuna ako već nije moglo biti i više.  Znate, Savjet mladih je od toga iznosa prošle godine za manifestaciju Dani mladih koja se održava u svibnju dobio 21.000 kuna. Međutim, sad od 100.000 kuna, koliko ove godine dobivaju udruge, za Dane mladih možemo očekivati nekih 10.000 kuna. Upitno je kakav program možemo tim novcem napraviti. Znači, morat ćemo svakako smanjiti program, a isto će vjerojatno biti i s ostalim udrugama. Što se pak tiče projekta “Cuga je tuga”, on nema veze s udrugama.

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:26 17.02.2011.

Kolko je dobila smradež hdz-a? Ah da, tvornice, banke, poduzeća, autoe, radna mejsta, kuće, zemljišta uz more, diplomatska predstavništva...

HE
hellbani
09:49 24.02.2011.

udruga i novci... buduca gamad... \"mladi\" odite radit., a ne crpit novce iz vlade za nekakve \" udruge \" ili ti lijene bitange ko i ovi na vlasti., samo zele da im novci od nikud dolaze... gadi mi se ova vlast kaj nas pljacka., a sad i nekakve udruge mladih jos vise pljackaju ! STRAVA... danas 18:00 uskoro buduce Grcka stanje... srusimo lopovcine i slicne bande

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije