Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditelji odgojitelji

Udruga HURO podnijela svoj zahjev na Visoki upravni sud: Očekujemo pravednu odluku

Zagreb: Predan podnesak Visokom sudu zbog izmjene mjera roditelja odgojitelja
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
14.01.2022.
u 13:59

Ovdje smo zato što Grad Zagreb nije poštovao Ustav, rekao je odvjetnik udruge Krešimir Planinić

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja danas je pred Visoki upravni sud predala svoj zahtjev za ocjenu zakonitosti izmjena odluke kojom se mjera roditelj odgojitelj drastično reže. Konferenciju za novinare održali su predsjednica Ana Marija Berbić Lacko i odvjetnik Krešimir Planinić. 

 

 

- Mi u dokumentima koje smo uputili sudu dokazujemo da je mjera uspješna, osporavamo argumente koje iznosi Grad Zagreb o socijalizaciji djece, o nedostatku financijskih sredstava te o ženama i tržištu rada. Očekujemo pravednu odluku da sud u relativno kratkom vremenu donese odluku s obzirom da je mjera sama po sebi važna i da taj datum 30. travnja za mnoge obitelji puno znači - , istaknula je predsjednica HURO-a.

 - Ovdje smo zato što Grad Zagreb nije poštovao Ustav, kada bi to saželi u jednu, dvije rečenice svodi se na to da zabrana povratnog djelovanja odluke je jednako tako prisutna kao što su i legitimna očekivanja roditelja i jednako tako jer su to stečena prava roditelja - objasnio je odvjetnik udruge Krešimir Planinić te dodao da će, ako ocjena zakonitosti ne uspije, ići na Ustavni sud, pa i Europski sud za ljudska prava. rod

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije