Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ ODRA

Učenike preselili iz škole, ali radovi još uvijek nisu počeli

05.04.2013., Zagreb - Osnovna skola Odra 55 godina nije obnavljana, krov skole je izgradjen od azbestnih ploca a ucenici nemaju osnovne uvjete za ucenje.  Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL
25.11.2014.
u 16:22

Škola, koja je u derutnom stanju i u kojoj su učenici tjelesni imali na hodniku, trebala bi biti obnovljena do 30. kolovoza 2015.

Više od 300 učenika škole u Odri krenulo je na nastavu u OŠ Kajzerica. Ipak, radovi, zbog kojih učenici neće pohađati nastavu u svojoj školi do iduće godine, još nisu počeli, ponovno zbog papirologije, kako objašnjava Vatroslav Gabrić, ravnatelj OŠ Odra.

– Preseljenje u Kajzericu je prošlo odlično, čak je i s prijevozom sve bilo u redu, a toga smo se najviše bojali – poručio je Gabrić te objasnio da je ZET osigurao dva školska autobusa prilagođena djeci za učenike nižih razreda te jedan zglobni za starije učenike.

Učenici iz Odre u zamjenskoj su školi dobili svoje prostorije, a nastava im se održava u dvije smjene.

Učenici su preseljeni nakon što su roditelji nadležnima postavili ultimatum da neće više slati djecu u školu ako ne počnu radovi koji se odgađaju već mjesecima. No, iako su učenici krenuli u OŠ Kajzerica, radovi su ponovno odgođeni.

– Treba proći 15 dana da građevinska dozvola za početak radova postane pravomoćna, tako da bi obnova trebala početi sredinom prosinca – poručio je Vatroslav Gabrić.

Škola koja je već godinama u derutnom stanju i u kojoj su učenici tjelesni imali na hodniku trebala bi biti obnovljena do 30. kolovoza 2015.

Komentara 1

GO
gordijskicvor
17:08 25.11.2014.

Sramota! Prevara! Što drugo reći. Ponovno se Grad igra sa roditeljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije