Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOG&STYLE

Ubacite kovanice, iziđu poslastice – ali za pse!

automat
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/10
06.11.2020.
u 15:25

Odličnu ideju poduzetnik je pretvorio u dobar poslovni potez i postavio prvi automat s hranom za ljubimce u Hrvatskoj

Stavite kovanice ili novčanice, zgrabite sok, grickalice, kavu, čokoladicu… I odete. Otprilike tako funkcioniraju samoposlužni automati koje možemo vidjeti na gotovo svakom koraku; u čekaonicama, raznim institucijama, zdravstvenim ustanovama, pekarnicama... Jednostavni su i praktični, a što ako bi se unutra, primjerice, stavila hrana i druge stvari za životinje? E onda bismo dobili automat s proizvodima iz pet shopa Dog&Style koji su se njegov vlasnik Ženja Moskaljov i suradnica Iva Antolić sjetili postaviti ispred trgovine u Ulici Grada Mainza. Nakon opsežnog istraživanja, kažu, gotovo su sigurni da je to jedini takav aparat u Europi, budući da nigdje nema zapisa o kakvom drugom.

Zatreba li, ima i vrećica

– Ni u Hrvatskoj ni u regiji ne postoji takav aparat. Jedino što sam uspio naći na internetu jest da se slični modeli nalaze u Kini. A ideju za to dobio sam pak uz jedan poslovni ručak u lipnju. I to s prijateljem i poslovnim partnerom, odnosno mentorom za franšizu Andrijom Čolakom, vlasnikom lanca brze hrane Surf ‘n’fries u Hrvatskoj – govori Moskaljov. Poveli su tako, nastavlja, razgovor o automatima za prodaju pa mu je sinula misao da bi tako mogao nuditi i proizvode iz pet shopa.

– Tada mi je Andrija maksimalno pomogao i spojio me s tvrtkom Automatik servis iz Buzeta koji su mi prodali aparat – ističe poduzetnik.

16.10.2020., Zagreb - Vlasnik zagrebackog pet shopa Dog&Style, Zenja Moskaljov, postavio je automat ispred svojeg ducana na kojem se od 0-24 moze kupiti hrana i poslastica za pse i macke. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Tomislav Miletic/PIXSELL

Automat je ispred trgovine od kolovoza, radi, dakako, od 0 do 24 sata, a u njemu se mogu kupiti osnovni proizvodi poput dnevnih obroka, poslastica, igračaka, vrećica za izmet… Odnosno, ono što svakom vlasniku kućnih ljubimaca treba gotovo na dnevnoj bazi.

– Pomno smo proučili koji se proizvodi najviše prodaju kada kupci idu u šetnju sa psom ili na druženje u kafiće u kojima se ljubimci mogu zabavljati svojom poslasticom i dok dućan ne radi. Cijene smo ostavili iste kao i u trgovini, a raspon se kreće od 10 do 25 kuna – kaže Moskaljov.

U planu za ovu godinu imaju još dvije lokacije na kojima bi postavili iste aparate, ali adrese zasad ne otkrivaju.

– A namjeravamo, i to već dogodine, ozbiljnije krenuti u istraživanje potencijalnih mjesta na kojima želimo postaviti prodajne aparate – najavljuje poduzetnik.

Reakcije korisnika, dodaje, i više su nego odlične, a i ranije, prije realizacije projekta, ističe, u razgovorima sa zaposlenicima, prijateljima i obitelji svi su mu govorili da je ideja super.

– No ni u snu se nisam nadao da će se kupcima toliko svidjeti. Svaki mjesec napravimo obračun i zabilježimo oko 180 transakcija, odnosno pojedinačnih kupnji. S tim da ih je, dakako, najviše vikendom, kada dućan ne radi. Ponosan sam stoga što je ovo prvi takav automat u Zagrebu i Hrvatskoj, ali i, poprilično sam siguran, u regiji – kaže Moskaljov.

16.10.2020., Zagreb - Vlasnik zagrebackog pet shopa Dog&Style, Zenja Moskaljov, postavio je automat ispred svojeg ducana na kojem se od 0-24 moze kupiti hrana i poslastica za pse i macke. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Tomislav Miletic/PIXSELL

Koncepcija “tri u jedan”

A osim uspjehom automata, zadovoljan je i radom trgovine koju je otvorio prije sedam godina.

– U početku je to bila samo jedna vrsta hrane i vrlo oskudna ponuda opreme za pse u puno manjem dućanu. Kako su rasle potrebe za novim proizvodima i uslugama, tako se mijenjao i nadopunjavao asortiman, da bi kruna petogodišnjeg poslovanja bila otvorenje nove trgovine. I to s novom koncepcijom “tri u jedan”, u kojoj su pet shop, veterinarska ljekarna i salon za uređivanje pasa. Da vlasnici ljubimaca mogu sve nabaviti na jednom mjestu. Prihodi tvrtke i dalje iz mjeseca u mjesec rastu, naravno, ne onim stopama s početka, ali su naspram 2019. godine sigurno 60 posto veći – ponosan je poduzetnik.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar drug Joža
drug Joža
19:59 07.11.2020.

Ljudi polugladni, a oni reklamiraju ovakva sr#nja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije