Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajednički projekt Zoološkog vrta i udruge SOS Stork

U ZOO-u se izlegla dva ptića roda, čim ojačaju, pušta ih se u park Lonjsko polje

rode
Foto: Zoološki vrt Zagreb
1/6
09.05.2015.
u 08:33

Za vikend se organiziraju i edukativne te likovne radionice o životnom putu jedne rode

Mladunci roda, dva mala ptića, u četvrtak su se izlegli iz gnijezda u zagrebačkom Zoološkom vrtu.

Kao i svi mladunci roda koji na svijet dođu u ZOO-u, i ti će ptići, kad ojačaju, biti pušteni u Park prirode Lonjsko polje. Na jednog će tada biti stavljen lagani odašiljač uz pomoć kojeg će se moći pratiti njegovo kretanje. Dio je to zajedničkog projekta Zoološkog vrta i udruge SOS Stork kojim se prate rode na njihovu selidbenom putu.

I Zagrepčani će moći podržati ovaj projekt donacijama koje će se prikupljati u Zoološkom vrtu. Svjetski dan ptica selica obilježit će se za vikend od 11 do 18 sati.

Komentara 1

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:25 09.05.2015.

Lijepo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije