Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stožer civilne zaštite

U Zagrebu tijekom vikenda nula pozitivnih na koronavirus

Milan Bandić
POOL
27.04.2020.
u 12:48

Poseban je naglasak stavio i na nove mjere, a posebno one u javnom prijevozu pa je pozvao Zagrepčane da ih se pridržavaju.

Na području Zagreba nema novih osoba pozitivnih na koronavirus, objavio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba. Napomenuto je i kako je do sada u glavnom gradu potvrđeno ukupno 462 slučajeva, od čega je ozdravilo 286 osoba. Psihološku pomoć zatražilo je preko vikenda 107 osoba. 

- Nemam posebno ništa reći, osim zahvaliti svima što smo zajedno. To je jamstvo da ćemo doći do kraja ove teške situacije. Hvala svima, posebno ljudima Civilne zaštite i vijećnicima gradskih četvrti pogođenih potresom - kazao je gradonačelnik Milan Bandić dodavši da mu je i posebno drago što 'imamo 14 retestiranih, ali nula pozitivnih na koronavirus za subotu i nedjelju'.

Poseban je naglasak stavio i na nove mjere, a posebno one u javnom prijevozu pa je pozvao Zagrepčane da ih se pridržavaju.

Osim toga, naglasio je kako je Imunološki zavod najveći prioritet te da ga 'moramo staviti u funkciju'.

Govora je bilo i o obnovi oštećenih zgrada u Zagrebu.

- Iz dana u dan se mijenjaju podaci o oštećenim zgradama u Zagrebu. Tvrdim da ćemo do početka školske godine dovesti do toga da svi vrtići i škole funkcioniraju. Na dvije škole i dva vrtića imamo crvene naljepnice - poručio je i dodao da će eki učenici biti preraspodijeljeni u škole u kojima se može održati nastava.

- U 97, 98 posto slučajeva svi će ići u svoje škole - zaključio je Bandić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije