Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb

U Zagrebu se otvara nova srednja škola – American Academy in Zagreb

Nastava na engleskom jeziku, američki kurikulum, internacionalni profesori, STEM program i odlična povezanost s top sveučilištima u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi dio su prednosti pohađanja American Academy in Zagreb
19. veljače 2021. u 08:00 14355 prikaza
American Academy in Zagreb
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/4

Školska godina 2021./2022. u Hrvatskoj bit će bogatija za novu privatnu srednju školu American Academy in Zagreb koja će se otvoriti u novom Poslovnom centru Agram na Radničkoj cesti. Riječ je o mreži američkih škola u Pragu, Brnu i Bratislavi koje ujedinjuje jedinstvena obrazovna vizija – individualni pristup učenicima i najviša razina profesionalnosti učitelja koji dolaze iz cijelog svijeta te djeci omogućuju učenje u internacionalnoj sredini.

„American Academy in Zagreb nadahnut je najboljim obrazovnim konceptima iz cijelog svijeta: sloboda izbora predmeta, individualni pristup, predmeti podijeljeni prema kompetencijama, naglasak na praktičnom učenju, učenju temeljenom na projektima i tematskim tjednima. Sva predavanja izvode se na engleskom jeziku, a vodi ih tim učitelja iz cijelog svijeta. Naši polaznici imaju dovoljno vremena za pohađanje izvanškolskih aktivnosti, često sudjeluju na brojnim natjecanjima znanja i ono što je najvažnije u vrlo visokom postotku se upisuju na željene fakultete u inozemstvu i zemlji u kojoj žive“, naglasila je Yamini Singh, ravnateljica American Academy in Zagreb te dodala, „Velika prednost naše škole je odličan STEM program na kojeg smo zaista ponosni te izvrsna povezanost s mrežom vrhunskih sveučilišta u cijelom svijetu.“

Učenici koji planiraju svoje obrazovanje nastaviti u inozemstvu ili često mijenjaju mjesto boravka zbog prirode posla svojih roditelja, zahvaljujući srednjoj školi American Academy in Zagreb dobit će odličnu priliku za povezivanje sa sveučilištima u cijelom svijetu te će se vrlo jednostvano prilagoditi drugim internacionalnim školama u svijetu. Učenici koji su diplomirali na American Academy dobivaju američku diplomu srednje škole, koja je istovjetna diplomama koju dobivaju učenici koji završavaju srednje škole u Sjedinjenim Državama. Maturanti American Academy in Zagreb mogu studirati na sveučilištima bilo gdje u svijetu, kao i studenti koji završavaju IB i britanske škole.

„Za American Academy u Bratislavi me vežu zaista lijepe uspomene, pristupačni profesori, pozitivna radna atmosfera i prijatelji iz cijelog svijeta. Zahvaljujući pohađanju srednje škole AA u Bratislavi imao sam mogućnost odraditi praksu u renomiranoj tech kompaniji koja je na neki način odredila i odabir Tehničkog Sveučilišta u Beču koji danas pohađam“, podijelio je Yasha iz Bratislave alumni American Academy u Bratislavi.

Kurikulum je nadahnut najboljim svjetskim obrazovnim programima, posebno američkim i finskim načinom podučavanja. Srednja škola u Zagrebu bit će posebna po posebnom STEM programu koji će nuditi učenicima na izbor veliki broj predmeta iz robotike, programiranja, algoritamskog načina

razmišljanja, bazičnog i naprednog programiranja, kreiranja web stranica, izrade kompjuterskih igrica, mobilnih aplikacija itd.

Svi zainteresirani polaznici i njihovi roditelji mogu se prijaviti na online Danu otvorenih vrata 3. ožujka od 16.00 sati na web stranici American Academy in Zagreb.

iz školskih dana
Možete li prepoznati koji se poznati Hrvat nalazi na fotografiji iz 1978.?
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati