Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak u djetinjstvo

Jedna od najvećih maketa željeznice u Europi: U Zagrebu snijeg, voze tramvaji i čak 150 vlakova

Muzej  vlakića Backo Express
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/15
05.11.2023.
u 15:00

Atraktivni turistički dragulj glavnog grada petu godinu za redom najdraže je odredište posjetitelja svih generacija, pogledajte što krije jedinstvena maketa.

Vjerovali ili ne postoji mjesto u Hrvatskoj gdje vlakovi ne kasne, gdje zimi pada snijeg, a noću zavlada prava čarolija boja. To mjesto nalazi se u Zagrebu, točnije u Gundulićevoj 4 gdje se smjestila peta najveća maketa željeznice u Europi! Muzej vlakića Backo Mini Express već godinama je mamac za posjetitelje, prvenstveno one najmlađe, ali uživaju ondje pripadnici svih generacija.

Na pitanje "Kamo za vikend?" jedan od točnih odgovora svakako je i muzej vlakića koji je hit i van adventske sezone, no i ove godine uključit će se u ponudu Adventa u Zagrebu.  A atrakcija uvijek ima poprilično za sve one koji dođu u Gundulićevu je muzejom vozi 150 kompozicija vlakova na više od 1.500 tračnica u 350 četvornih metara izlagačkog prostora, najvećeg te vrste u ovom dijelu Europe. I stalno se obogaćuje s novim sadržajima na maketi – kako iz Hrvatske, tako i svijeta.

Muzej vlakića za posjetitelje je otvoren petkom i subotom od 10 do 18 sati, budući da se ostalim radnim danima u Muzeju vlakića – Backo Mini Express naporno radi kako bi se posjetiteljima uvijek moglo pružiti nešto novo za vidjeti.

– Ako netko „naleti“ i kada nije službeno otvoren muzej (a mi smo inače unutra i radimo stalno na postavu), uvijek su dobro došli pogledati ono što pružaju sadržaji u našem Muzeju – govori Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta.

09.12.2021., Zagreb - Antun Urbic Backo, direktor Muzeja vlakica Backo Express. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

POVEZANI ČLANCI:

Ovaj muzej plod je isključivo ručnog rada i velikog maketarskog zalaganja idejnog začetnika projekta Antuna Urbića i još četvorice djelatnika makete te je u 80 posto svog sadržaja izvorni hrvatski proizvod.

– Gosti za najviše znaju zahvaljujući internetu i medijima koji pišu o nama. Također i Turistička zajednica Grada Zagreba puno je napravila za našu promociju kao muzeja i atrakcije glavnog grada. Maketa priprema nova iznenađenja - što ćemo svečano predstaviti koncem ove godine za Advent u Zagrebu u kojemu redovito sudjelujemo – najavio je Antun Urbić Backo, kojemu je u Muzeju prvenstveno cilj maketarski predstaviti što više izvornih hrvatskih sadržaja, odredišta i lokacija.

VIDEO Luka Korlaet sudjelovao na konferenciji uoči 2. izdanja hackathona u organizaciji Grada i ZICERA

Komentara 1

PE
Petarpan1108
17:04 06.11.2023.

Ajde super...treba otic pogledati , vlakovi u snijegu...🙃🙂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije