Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U vinskim barovima konobari – najlošiji

Sommelierka Jelena Šimić Valentić našla je i druge zamjerke poput previsoke cijene vina točenog na čaše
19. kolovoza 2015. u 09:30 1 komentara 209 prikaza
bornstein
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Mnoštvo pravopisnih grešaka u vinskim kartama, previsoke cijene vina točenih na čaše, oksidirana vina... neke su od zamjerki koje je sommelierka Jelena Šimić Valentić navela nakon obilaska 20-ak najpoznatijih zagrebačkih vinskih barova.

Učinila je to ljeti, kada grad vrvi stranim gostima, i ostala razočarana kvalitetom rada. Najslabijom karikom ipak smatra - osoblje.

–Vlasnici ne shvaćaju da nije dovoljno wine bar opremiti skupim inventarom. Neophodno je ulagati u edukaciju. Konobar je zrcalo lokala. On treba znati gostu savjetovati koje vino izabrati, kako ga pravilno otvoriti i poslužiti na optimalnoj temperaturi u odgovarajuću čašu... Takvima se u Zagrebu može podičiti svega nekoliko barova. Među njima su Dežman bar, Bornstein i Dobra vina - kaže Šimić Valentić.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Znate, kada vidim konobaricu u trapericama, ili konobara, odmah znam koliko je sati. Da su išli u ugostiteljsku školu, znali bi kako se oblači jedan barmen, a kako konobar. Tko smije uzimati novac, a tko raditi sa hranom i pićem! ... prikaži još! To je več odavno postalo normalno, mada struka to striktno ne dozvoljava. Znači zna se sve , od noktiju, frizure, obleke, pranja ruku, konstantno, a da ne velim o higijeni čaša ili šalica za kavu, gdje vrlo često čovjek može vidjeti ruž za usta!