Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistički bum

U samo mjesec dana u Zagrebu se otvorila čak tri hostela

 Das Hostel
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/9
Autor
Sandra Golemac
06.08.2014.
u 17:00

Prije samo godinu dana bilo je trostruko manje smještaja

U 35. godini napravila je pravi preokret. Dala je otkaz i prijavila se na burzu. Osjetila je, kaže, da može napraviti nešto više i bolje.

Po zanimanju je tehničarka cestovnog prometa i radila je u jednoj tvrtki, no više ju je privlačio turizam. U samo nekoliko mjeseci, Dijana Korenčić uspjela je otvoriti hostel Chameleon u samome centru grada, u Preradovićevoj ulici.

Prvi gosti Rusi

- U gradu je pravi bum turista i vidjela sam u tome priliku za posao.

Smogla sam hrabrosti i uz veliku podršku obitelji krenula novim putem - kazala je majka troje malodobne djece.

Kula Lotrščak, skulptura A .G. Matoša, uspinjača, katedrala i brojne druge zagrebačke znamenitosti krase zidove hodnika, a svaka od šest soba različite je boje, po čemu je hostel i dobio ime. Cijene noćenja su od 150 do 165 kuna, ovisno o broju kreveta u sobi, a iako je otvorila hostel tek prije tjedan dana, vlasnica ponosno ističe da joj je posao već krenuo.

- Prva mi je rezervacija bila 17 noćenja za dvije osobe iz Rusije. Jako sam zadovoljna. Trenutačno je sve onako kako sam zamišljala - dodala je Korenčić.

Turizam u Zagrebu, čini se, rekordno raste, a broj smještaja iz godine u godinu cvate. Trenutačno su u gradu 42 hostela. Prije mjesec dana bilo ih je 38, a prije više od godinu dana čak trostruko manje.

Početkom lipnja Marko Delonga s prijateljem iz djetinjstva otvorio je hostel Old Lab u Preradovićevoj ulici na mjestu nekadašnjeg laboratorija. Ideja im je došla, kaže, prije dvije godine.

- Putovali smo dosta svijetom i svidio nam se koncept hostela. Na raspolaganju je šest soba, a cijene su od 120 do 400 kuna, ovisno o broju kreveta odnosno o tome koliku privatnost gosti žele.

Sobe bez ključeva

Sobe uopće nemaju ključeve, dodaje, jer je jedan od vlasnika uvijek u hostelu, a i cilj im je stvoriti ugodnu i sigurnu atmosferu za posjetitelje.

- Čim dođu, napomenemo im da nema ključeva. Nitko se još nije žalio na to - istaknuo je 30-godišnji Marko Delonga.

Black Keys, Linkin Park, Flaming Lips, Queens Of The Stone Age i Rage Against The Machine nazivi su velikih rock'n'roll bendova, ali i soba u Das Hostelu koji će se, naime, za nekoliko dana otvoriti u Hatzeovoj ulici u sklopu Subkulturnog centra gdje se nalaze klubovi The Beertija i Klub.

- Sobe imaju oko 20 četvornih metara, a cijena noćenja bit će stotinjak kuna - najavila je voditeljica hostela Maja Horvat.

Komentara 6

PA
papa9087
18:10 06.08.2014.

bravo, bravo - samo tako naprijed :)

IV
ivto22
17:59 06.08.2014.

Svaka čast, želim im puno posla.

Avatar tajar
tajar
22:08 06.08.2014.

Ne tako davno, u Zagrebu je postojao samo jedan jedini hostel u Petrinjskoj, a danas, u centru ih ima gotovo u svakoj ulici. Kako je konkurencija svakim danom sve veća, bojim se da neki hosteli ne će moći opstati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije