Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osobe s invaliditetom

U proračun Grada stavit će se i stavka o asistentima u nastavi

tramvaj invalidi
Marko Lukunić/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
12.11.2014.
u 12:46

Iako će proračun biti manji za 700 milijuna kuna, to bi najmanje trebali osjetiti u Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

 Rezat ćemo svima, osim najosjetljivijim skupinama - poručio je jučer predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor na prijemu predstavnika udruga uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Proračun Grada Zagreba bit će manji za otprilike 700 milijuna kuna, dodao je, ali Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom to će najmanje osjetiti. Resorna pročelnica Višnja Fortuna naglasila je kako će svi zacrtani projekti biti gotovi u predviđenom roku.

- Za Centar neovisnog življenja osoba s invaliditetom u Novom Jelkovcu osigurali smo 10 milijuna kuna i trebao bi biti gotov do kraja 2016. godine. Imat će kapacitet do 20 korisnika, prostore za udruge, dnevni boravak, ali i kuhinju u kojoj će se praviti obroci koji će se dostavljati osobama s invaliditetom - najavila je Fortuna, te dodala kako su za još jedan projekt izdvojili novac  - 2,5 milijuna kuna za Centar za rehabilitaciju starijih gluhih osoba, za što se trenutačno traži adekvatna lokacija.

Naglasila je, također, kako su u tijeku dogovori s Gradskim uredom za obrazovanje o osiguranju asistenata u nastavi u srednjim školama kako nijedno dijete ne bi ostalo bez pomoći.

- Sastali smo se 20 dana prije Međunarodnog dana upravo kako bi se sve udruge uključile u izradu nacrta proračuna. Svi su prijedlozi dobro došli, pa amandmanima možemo mijenjati ili nadopunjavati neke stvari - istaknuo je Kosor, što su predstavnici udruga objeručke prihvatili i ukazali na probleme s kojima se susreću, kao na primjer, manjak kombija za prijevoz, neprilagođenost tramvaja, ali i ulaza u Klaićevu bolnicu. Gradonačelnikova zamjenica Sandra Švaljek naglasila je kako se za novu žičaru na Sljemenu trenutačno izrađuje projektna dokumentacija pri kojoj se posebno pazi da bude prilagođena osobama s invaliditetom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije