Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trg kralja tomislava

U potragu za štakorima i radnici Zavoda Andrija Štampar

Deratizacija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.11.2014.
u 09:00

Zbog jedne žalbe kasni provedba jesenske deratizacije u svih pet zona u kojima je predviđen postupak

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar nakon brojnih upozorenja novinara na veliki broj glodavaca, miševa i štakora, koji su se nastanili na Trgu kralja Tomislava jučer su ponovo izašli na teren.

Iako danima umiruju građane kako ne postoji bojazan od zaraza i da je broj štakora samo medijsko pretjerivanje, jučer su detaljno češljali spomenuto područje.

– Glodavci u gradu više su privredno pitanje nego zdravstveni problem – ponovno se na glodavce osvrnula pročelnica za zdravstvo Mirna Šitum.

Kako je naglasila, iako glodavaca ima, opasnosti za građane nema.

– To je pitanje kojim se ovih dana bave gotovo svi. Ali opasnosti za ljude nema. Bolesti su davno iskorijenjene. Postoje punktovi na kojima mi, zbog velikog broja ljudi i životinja ne možemo vršiti deratizaciju, ali redovne mjere bile su poduzete na proljeće i bit će sad, u kasnu jesen – kazala je Šitum.

Kako je već naglasila, razlog povećanog broja štakora i miševa u gradu obilne su padaline, ali i zakašnjela provedba deratizacije za koju je natječaj raspisan još u kolovozu.

– Razlog zbog kojeg jesenska deratizacija nije provedena jest žalba jednog od prijavljenih na natječaj i sad čekamo odluku Državne komisije za javnu nabavu, nakon koje ćemo početi s deratizacijom – ponovila je Šitum.

Naime, deratizacija i dezinsekcija na području Grada Zagreba podijeljene su u pet zona, svaku zonu čisti druga tvrtka, a ako samo jedna od njih uloži žalbu, barem dok se ona ne riješi, deratizaciju i dezinsekciju nije moguće provesti ni u ostalim zonama.

– Ako se u ostalim zonama provede deratizacija, nema svrhe jer se onda glodavci iz one zone u kojoj deratizacija nije provedena mogu raširiti i na deratizirana područja – objasnila je razlog čekanja redovite deratizacije pročelnica Šitum.

Komentara 6

DU
Deleted user
10:02 08.11.2014.

Još kada bi u akciju uključili dr M. Šitum, gradsku pročelnicu za zdravstvo, uspjeh bi bio još veći, a pročelnica bi imala prigodu vidjeti stvarno stanje, što se ne vidi iz njenog ureda.

JA
james49
11:04 08.11.2014.

Prvo je potrebno da netko oboli od tih štaksana. Tek onda će se početi razmišljati o deratizaciji.

MB
Marlon Brando
12:00 09.11.2014.

Grad Zagreb, Trg Stjepana Radića 1, 10 000 Zagreb - Tam bute ih našli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije