Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'.... za grad'

U politiku ulazi i Sindikat biciklista za sve koji dosad nisu glasali

 Marko Gregović  (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
20.03.2013.
u 11:10

Zalagat će se za konačno rješavanje prometnih problema u gradu, za očuvanje okoliša i financijski isplativo gospodarenje otpadom

Dio članova Sindikata biciklista odlučio je oformiti svoju stranku s kojom izlaze na lokalne izbore jer se nitko drugi, smatraju, nije dovoljno zalagao za njihove probleme u gradu.

Stranka pod neobičnim imenom ‘....za grad’ zalagat će se za konačno rješavanje prometnih problema u gradu, za očuvanje okoliša i financijski isplativo gospodarenje otpadom, a u Skupštini za transparentnost i zastupat će ideje sugrađana.

– Kroz Sindikat biciklista uvidjeli smo da se bez jačeg angažiranja u vlasti ne može ništa postići pa smo odlučili i sami izaći na izbore – kazao je Marko Gregović, supredsjednik stranke. Umjesto predsjednika, odlučili su se da stranku vode dvoje supredsjednika, model koji se koristi u Europi, a kojem je cilj istaknuti ravnopravnost spolova.

– Nismo stranka biciklista već svih onih građana koji dosad nisu izlazili na izbore. Želimo ih motivirati da izađu na izbore i podrže novu opciju – istaknula je Iva Kvakić, supredsjednica stranke. Osmislili su i internetsku stranicu na kojoj će Zagrepčani uskoro sami moći izlagati probleme.

Komentara 7

VI
virtuozo
11:33 20.03.2013.

Svaka čast biciklistima ali ipak treba spomenuti da vožnja bicikla po gradu uz smogom zagušene prometnice i nije tako zdrava ma kako mi htjeli da je

DU
Deleted user
16:51 20.03.2013.

Svaka čast, tako bi se građani morali aktivirati i u drugim područjima interesa i preuzeti vlast u prave ruke, a ne ove gnjide koje su u različitim strankama na sceni od početka države, a neki i od prije!

ZL
zlatokljuni
11:13 20.03.2013.

pozdravljam inicijativu i mladu stranku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije