Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinje sezona

U ožujku čak 23 posto više stranih turista u Zagrebu

turisti
Željko Lukunić/PIXSELL
12.04.2013.
u 14:35

Najviše gostiju stiglo je iz Njemačke, Italije, BIH, SAD-a te Srbije. Što se ostvarenih noćenja tiče, prvih pet mjesta zauzimaju gosti iz Njemačke, Italije, SAD-a, BiH te Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske

Čak 23 posto više stranih turista posjetilo je Zagreb u ožujku u odnosu na isti mjesec lani. 

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u ožujku 2013. godine posjetilo je 48.879 posjetitelja koji su ostvarili 91.832 noćenja, što u odnosu na ožujak 2012. godine predstavlja porast od 19 posto posto u dolascima te 13 posto u noćenjima.

Od ukupnog broja posjetitelja, njih 33.919 bili su stranci koji su ostvarili 65.790 noćenja i time ostvarili čak 23 posto više dolazaka te 20 posto više noćenja, a najviše gostiju stiglo je iz: Njemačke, Italije, BiH, SAD-a te Srbije. Što se ostvarenih noćenja tiče, prvih pet mjesta zauzimaju gosti iz Njemačke, Italije, SAD-a, BiH te Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske.

I domaći su gosti zabilježili porast u ožujku, točnije, bilo ih je 14.960 i ostvarili su 26.042 noćenja, što je porast od 11 posto u dolascima, a noćenja su na razini prošlogodišnjih rezultata.

Turistička zajednica grada Zagreba, priopćili su, izuzetno je zadovoljna ostvarenim rezultatima te očekuje nastavak pozitivnih rezultata i u mjesecima koji dolaze.

>>Kako diše Zagreb s turistima i što još možemo ponuditi?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije