Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'klaićeva je brend'

U obnovu onkologije uključuje se Grad, iako je bolnica državna

Dječja onkologija Klaićeva
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
27.03.2014.
u 15:00

Grad Zagreb pored svih svojih zdravstvenih problema spreman je partnerski sudjelovati u svim projektima koji će u Klaićevoj bolnici poboljšati uvjete rada medicinskih djelatnika i omogućiti bolji tretman malih pacijenata – kazao je gradonačelnik Milan Bandić, a njegova pročelnica Mirna Šitum dodala je da se planira nadogradnja unutar odjela koja će omogućiti veći komfor oboljeloj djeci

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je Odjel onkologije Klaićeve bolnice zajedno s pročelnicom za zdravstvo Mirnom Šitum, v.d. ravnatelja bolnice Osmanom Kadićem, zamjenicima i suradnicima. Razgovaralo se o prometu u mirovanju i gradnji podzemne garaže u Klaićevoj, rekonstrukciji dviju etaža bolnice, staroj i dotrajaloj klimatizaciji, pronalasku prostora za fizikalnu terapiju.

– Grad Zagreb pored svih svojih zdravstvenih problema, domova zdravlja, bolnica sve do KB-a Sveti Duh spreman je partnerski sudjelovati u svim projektima koji će u Klaićevoj bolnici poboljšati uvjete rada medicinskih djelatnika i omogućiti bolji tretman pacijenata djece iz Zagreba i Hrvatske. To je naša obveza i to će biti tako dok sam gradonačelnik – rekao je Milan Bandić i dodao da se zajedno može sve napraviti te kako zasad nema govora o preuzimanju bolnice.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Pročelnica Mirna Šitum napomenula je da su spremni pomoći iako je bolnica u vlasništvu države, ali da Grad Zagreb godinama pridonosi poboljšanju kvalitete usluga. Najveći problem je nedostatak kvadrata radnih prostora, medicinsko osoblje je kvalitetno, no nužno je omogućiti prostor za djecu. Prvi problem je pitanje prostora za fizikalnu rehabilitaciju i nastavak liječenja djece koja odlaze iz bolnice, no moraju nastaviti tretman.

– Složili smo se da će Zagreb u nekoliko dana pokušati naći prostor od 200 kvadrata što bliže bolnici i da bude u prizemlju. I dosad smo se trudili pronaći taj prostor te ćemo ga urediti. Drugi problem su neprikladni uvjeti rada klimatizacije u kliničkim salama i sobama pacijenata te bi se uskoro i taj problem trebao riješiti.

Treća tema razgovora odnosila se na ukupan nedostatak prostora koji pobuđuje najveću pozornost – dječja onkologija. Planira se nadogradnja unutar koje će se omogućiti komforniji prostor za liječenje djece i boravak roditelja. O tome će se više znati kroz mjesec dana nakon sastanka s ministrom zdravlja kako bi se pronašao novac, a Grad je spreman uključiti se u pomoć – rekla je Mirna Šitum.

V.d. ravnatelja bolnice Osman Kadić rekao je da nisu bili u mogućnosti izgraditi novu bolnicu te da je Klaićeva bolnica brend.

– Od travnja prošle godine rješavamo fizikalnu terapiju koja je u neprimjerenim prostorima i danas je dogovoreno da ćemo u sljedeća dva tjedna Grad ponuditi prostor između 100 i 200 kvadrata u prizemlju te mora biti pristupačan maloj djeci i osobama s invaliditetom te da će imati parkiralište. Grad će pomoći i u poboljšavanju uvjeta rada tijekom ljeta dok se ne izgradi kao prijelazno razdoblje i ne riješi veliki zahvat na jednom od objekata gdje će biti Zavod za hematoonkologiju – rekao je ravnatelj Osman Kadić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije