Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE SVOJA PRAVA

U nedjelju prosvjed biciklista ispred Mimare

Biciklist
Foto: GettyImages
1/3
25.10.2019.
u 13:38

Razlog prosvjeda, ističu, loša je prometna infrastruktura za vožnju na dva kotača u metropoli, ali i cijeloj zemlji, poput preuskih biciklističkih staza i previše prepreka

Sindikat biciklista poziva sve ljubitelje vožnje na dva kotača da se u nedjelju pridruže prosvjedu koji počinje u 15 sati ispred Mimare.

Zamišljen je kao povorka “kritične mase” biciklista, ali i romobilista, skejtera i rolera, koja će se voziti Žerjavićevom, Hatzovom, Trgom žrtava fašizma, Držićevom, Vukovarskom, Slavonskom i Prisavljem sve do Vintage Industrial Bara na Savskoj cesti.

Razlog prosvjeda, ističu, loša je prometna infrastruktura za vožnju na dva kotača u metropoli, ali i cijeloj zemlji, poput preuskih biciklističkih staza i previše prepreka. Biciklisti, dodaju, nisu ravnopravni sudionici u prometu, već su diskriminirani kao građani drugog reda na čiju se sigurnost ne pazi. Prigovaraju i Pravilniku o biciklističkoj infrastrukturi, donesenom u proljeće 2016., koji je trebao podići njezinu kvalitetu.

– No u stvarnosti su se dogodile samo kozmetičke promjene. Osim što se i dalje preuske biciklističke staze sada označavaju bijelom umjesto žutom bojom, infrastruktura je ostala nepovezana i opasna – poručuju iz udruge.

Komentara 9

RI
rimac444
22:38 25.10.2019.

Biciklisti su najgore zlo na prometnicama, stoga bi im trebalo zabraniti prometovati među automobilima i pješacima. Najgori su prijevremeni umirovljenici i besposličari koji su svaki dan na cestama i ugrožavaju ljude koji moraju prometovati zbog posla i potreba

DV
dvorskaluda
20:36 25.10.2019.

Tak i treba. Ja sam pješak, i mi smo postali neželjena vrsta. Sve je zakrčeno automobilima, Trgovine imaju pristupe za vozila (kao da svi voze i imaju aute), pješaci se kreću šuljanjem uz zidove i opreznim, brzim prelaskom da ih ne pogazi neki tomo ili opijatni tatekov sin. Bic. staze postoje samo u jednoj glavi, a kad pogledaš, nemreš voziti u komadu koliko treba nekome da sastavi jednostavnu rečenicu.

DV
dvorskaluda
12:10 26.10.2019.

Ah, dodje netko iz pogane zavjetrine i navikao na mercedese u kuhinji, a tuđe smetlarske kamione, ne zna ni poštovati smjer vožnje, ni pješačke nogostupe, ni biciklističke staze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije