Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U nedjelju posebna regulacija prometa. Provjerite koje će ulice biti zatvorene

Od 7.45 pa do 15.30 sati u centar grada neće se moći niti javnim prijevozom, kazali su iz ZET-a.
11. listopada 2019. u 15:15 3 komentara 1802 prikaza
zabrana prometa
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija
Pogledajte galeriju 1/3

Tisuće će ljudi protrčati u nedjelju ulicama metropole na 28. Zagrebačkom maratonu, zbog kojega će centar grada biti blokiran za promet. Do promjena u javnom prijevozu došlo je i zbog radova, a evo što se sve mijenja....

Vrlo korisno U zagrebačkoj Dubravi kradu gume s auta: Vulkanizer otkriva kako to spriječiti!

Iz Zagrebačke policije poručuju kako će zbog maratona za sav promet od 8.30 do 15.30 sati biti zatvorene sljedeće prometnice:
Ilica, od Selske do Trga bana J. Jelačića – Trg bana J. Jelačića – Jurišićeva ul. – Trg hrvatskih velikana – Draškovićeva, od Đorđićeve do Vlaške – Vlaška ul. – Maksimirska – Ul. Dubrava, od Avenije Gojka Šuška do Ulice Poljanice II. – Europski trg.

Preporučuje se zato korištenje alternativnog pravca: Selska – Sveti Duh – Bijenik – Lukšić - Šestinska cesta – Mlinovi – Gračanska- Markuševečka – Vida Ročića – Miroševečka – Slanovečka – Sunekova – Dankovečka – M. Lovraka – V.Žgeneca – Trnovčica – Dubec.

Nešto ranije, od 7.45 pa do 15.30 sati u centar grada neće se moći niti javnim prijevozom, kazali su iz ZET-a.

Što se tiče tramvaja, oni neće voziti Avenijom Dubrava, Maksimirskom cestom, Vlaškom ulicom, Šubićevom ulicom (od Ulice kralja Zvonimira do Trga E. Kvaternika), Draškovićevom ulicom (od Ulice kneza Mislava do Vlaške), Ribnjakom, Medveščakom, Ksaverskom cestom, Jurišićevom ulicom, preko Trga bana Josipa Jelačića, Ilicom (od Trga bana Josipa Jelačića do terminala Črnomerec), Savskom cestom (od Vodnikove do Frankopanske), Frankopanskom ulicom, Praškom ulicom i Zrinjevcem (od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora) te Ulicom Franje Račkog. Do završetka maratona, odnosno do 15.30, neće voziti linija 13, dok će sve ostale, osim tramvaja broj 9, voziti sljedećim izmijenjenim trasama.

OTKRIVEN RAZLOG VIDEO Kakva scena: Bagerom mu zdrobio automobil

Linija 2: Zapadni kolodvor - Glavni kolodvor - Žitnjak - Savišće

Linija 4: Savski most - Glavni kolodvor - Borongaj

Linija 5: Prečko - Ulica grada Vukovara - Žitnjak

Linija 6: Zapadni kolodvor - Glavni kolodvor - Sopot

Linija 7: Sopot - Zapruđe - Autobusni kolodvor - Branimirova –Trg žrtava fašizma

Linija 11: Zapadni kolodvor - Glavni kolodvor - Borongaj

Linija 12: Ljubljanica - Glavni kolodvor - Trg žrtava fašizma

Linija 14: Trg žrtava fašizma - Glavni kolodvor - Savska - Savski most

Linija 17: Prečko - Vodnikova - Glavni kolodvor – Borongaj

Uspostavit će se i dvije izvanredne autobusne linije koje će, umjesto tramvaja, voziti na prohodnom dijelu trasa.

Izvanredna linija koja će s Kaptola putnike prevoziti do Mihaljevca, prometovat će od osam sati, a polazit će s južne strane terminala Kaptol, a početno stajalište na Mihaljevcu bit će između stajališta linija 102 i 233. Autobusi će s Kaptola do Mihaljevca voziti Zvonaričkom, Degenovom ulicom, Medveščakom, i Ksaverskom cestom, te istom trasom u povratku.

Druga će izvanredna linija voziti od Črnomerca do Zapadnog kolodvora, a s polascima kreće u devet sati. Polazit će kod ZET-ove kućice na Črnomercu te voziti Ilicom, Zagrebačkom ulicom, Prilazom baruna Filipovića, Ulicom grada Mainza, Slovenskom te Fonovom ulicom, koja će biti i krajnje stajalište. U povratku će od Fonove voziti Hanuševom, Jagićevom, Adžijinom, Magazinskom cestom, Zagorskom ulicom, Selskom te Ilicom do Črnomerca.

Što se tiče autobusa, linije 201 (Kaptol – Kvaternikov trg) i 202 (Kvaternikov trg – Kozjak) od osam će sati prometovati skraćeno do Petrove. U smjeru Kaptola i Kozjaka autobusi će sa stanice kod raskrižja Petrove i Ulice Srebrnjak kretati pet minuta kasnije u odnosu na vremena polazaka koja su u rasporedu navedena kao polasci s Kvaternikovog trga.

Nadalje, autobusi 203 (Svetice - Vinec – Krematorij), 226 (Kaptol - Remete – Svetice) i 227 (Svetice - Gornji Bukovac - Jazbina – Bliznec) od osam će sati voziti izmijenjenim trasama. U smjeru Krematorija, Kaptola, Vineca ili Blizneca prometovat će kao i inače, ali s privremenog početnog stajališta kod raskrižja Bukovačke i Crnčićeve ulice, a u smjeru Svetica uobičajenom trasom do kružnog toka na raskrižju Bukovačke i Petrove, odakle nastavljaju Petrovom, Čikoševom te Crnčićevom ulicom.

Požar autobusa VELIKA MATERIJALNA ŠTETA Izgorio autobus koji je prevozio turiste: Prekinut promet na Jadranskoj magistrali

Autobusi će s privremenog polaznog stajališta kod benzinske postaje na Bukovačkoj cesti polaziti pet minuta ranije u odnosu na vremena polazaka koja su u voznom redu navedena kao polasci sa Svetica.

Linija 228 (Svetice - Rebro – Svetice), u smjeru Rebra će od osam sati prometovati redovnom trasom, a privremeno početno stajališta bit će kod raskrižja Bukovačke i Crnčićeve, a u smjeru Svetica vozit će do raskrižja Petrove i Jordanovca te nastaviti desno Čikoševom i Crnčićevom ulicom.

Autobusi će s privremenog polaznog stajališta kod benzinske postaje na Bukovačkoj cesti polaziti pet minuta ranije u odnosu na vremena polazaka koja su u voznom redu navedena kao polasci sa Svetica.

Autobusne linije 139 (Reljkovićeva - Jelenovac – Reljkovićeva) i 141 (Reljkovićeva - Vinogradi – Reljkovićeva) od devet će sati voziti redovnom trasom, ali skraćeno do i od rotora ispred Vinogradske bolnice, gdje će se okretati te će na stanici između dva kioska na kod kućnog broja 26 u Vinogradskoj biti omogućen izlazak i ulazak putnika. Autobusi će s privremenog početnog stajališta na Vinogradskoj kretati pet minuta kasnije u odnosu na vremena polazaka koja su navedena kao polasci iz Reljkovićeve.

Linija 146 (Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir) prometovat će od devet sati, i to skraćeno na relaciji Črnomerec – Malešnica – Jankomir. Autobusi će s Črnomerca sa stanice na Ilici. Iz Jankomira će, pak, autobus voziti redovnom trasom do raskrižja Ilice i Zagrebačke ceste - Zagrebačka - Prilaz baruna Filipovića - Cankareva - Ilica – Črnomerec.

Linija 148 (Reljkovićeva - Hercegovačka - Bosanska - Reljkovićeva) od devet do 15.30 sati neće voziti.
Linije 206 (Dubrava – Miroševec), 208 (Dubrava – Vidovec), 209 (Dubrava – Čučerje), 213 (Dubrava – Jalševec) i 223 (Dubrava - Trnovčica - Dubec) će od osam sati voziti djelomično izmijenjenom trasom s terminala Dubrava, Avenijom Gojka Šuška, Ulicom Rudolfa Kolaka i dalje uobičajenim trasama. Istom će trasom prometovati i u povratku. Početno stajalište linije 206 bit će na sjevernom dijelu okretišta, linije 223 na peronu 4, a za linije 208, 209 i 213 na istočnom dijelu terminala.

Automobilske gume Savjeti Evo kad je vrijeme za nove gume na automobilu

Linija 210 (Dubrava – Studentski grad – Klin), od osam će sati u smjeru Klina voziti Avenijom Gojka Šuška, Ulicom Rudolfa Kolaka, Dankovečkom, Lovrakovom, Vile Velebita, Dankovečkom i Koledinečkom. U smjeru okretišta Dubrava vozit će Koledinečkom, Ulicom Klin, Žganecovom, Lovrakovom, Dankovečkom, Ulicom Rudolfa Kolaka, Avenijom Gojka Šuška do Dubrave, a putnici će se "iskrcavati" na zapadnom dijelu okretišta.

Zbog radova na stanicama od Mihaljevca do Gračanskog Dolja, tramvaj broj 15 (Mihaljevac – Gračansko Dolje) prestao je voziti danas, a u promet se vraća u ponedjeljak ujutro.

Uz postojeću autobusnu liniju 233 (Mihaljevac-Markuševac), uvodi se i privremena autobusna linija 233A (Mihaljevac – Bliznec) koja će prometovati do Mihaljevca, Gračanskom i Markuševečkom cestom do raskrižja ulica Kamenarski breg i Klinovec. Autobus će stajati na svim stanicama, osim stajališta Kamenarski breg u smjeru Mihaljevca.

Od danas se zbog radova više ne može dijelom Huzjanove, pa autobus 120 (Črnomerec – Gajnice) vozi izmijenjenom trasom:

Črnomerec - redovnom trasom do raskrižja ulica Dubravica i Sigetje – (desno) Sigetje do privremenog početno - krajnjeg stajališta koje će biti uspostavljeno u zoni raskrižja ulica Sigetje i Dubravica.

Iz Gajnica će autobusi prometovati ulicom Sigetje – (desno) Medpotoki – (lijevo) Aleja Bologne i dalje redovnom trasom do Črnomerca. Na izmijenjenom dijelu trase u ulici Sigetje uspostavit će se privremeno stajalište u zoni raskrižja s ulicom Dubravica i privremeno stajalište kod Područnog ureda.

Video: Zbog požara u tramvaju intervenirali vatrogasci

Colin Orr
LJUBAV PREKO INTERNETA
Fatalnoj Ukrajinki slao novac, pravu istinu o njoj doznao tek na aerodromu
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • AfganistanskiHrvat:

    Grdonačelniče, havala na stručnjacima i pametnim ljudima što imamo gužve i nedjeljom.

  • tvrdapixa:

    Rješenje za zagrebački javni prijevoz - UKINIMO GA? Ionako se u Zagrebu gotovo svaki dan nekaj trči!

  • kušmelj:

    sad je dubrava dobra kad se paralizira promet? inače je zadnja rupa na svirali gospodina 365