Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prometna regulacija

U nedjelju planirate u centar grada? Pročitajte ove upute

trg
Anto Magzan/PIXSELL
28.06.2013.
u 12:51

Iz policije nisu htjeli otkriti u kojim će točno hotelima izaslanici odsjesti, već su samo rekli da će biti u užem centru grada

Za glavnu proslavu u povodu ulaska u EU sve je gotovo spremno, a stanari koji moraju micati automobile detaljno su upućeni što trebaju raditi, kazao je načelnik PU zagrebačke Goran Burušić. Iz policije nisu htjeli otkriti u kojim će točno hotelima izaslanici odsjesti, već su samo rekli da će biti u užem centru. Prvi izaslanici pristižu već danas, rutom od Zračne luke Zagreb preko SR Njemačke, Avenijom Dubrovnik, Mostom Slobode preko Vukovarske i Miramarske na Savsku, pa potom nastavljaju na Markov trg.

Najveću gužvu policija očekuje u nedjelju od 18 do 20 sati, a promet će tijekom svih ovih dana propuštati dok izaslanstava nema na cesti.

– Ne možemo reći točno vrijeme kad će tko prolaziti, no kad prosudimo da je u redu, puštat ćemo vozila – rekao je Burušić. U nedjelju će od 15 do 18 sati biti na prostorima glavne proslave onemogućen pristup za sve građane, tijekom čega će se pregledavati svi koji dolaze na trgove. Za građane će Trg bana Jelačića biti otvoren nakon 18 sati, a prilikom ulaska pregledavat će ih policija, koja također moli građane da ne nose predmete kao što su boce, limenke, pirotehniku, kišobrane...

– Ovo je najveći projekt osiguranja zbog dinamike događaja, broja stranih gostiju i količine ljudi. Kad je Sveti Otac dolazio, radilo se o drukčijoj organizaciji – kaže Burušić te dodaje da je angažirano više od tisuću policajaca iz raznih policijskih uprava. Iako ništa nije službeno prijavljeno, policija ima saznanja i o okupljanju određenih skupina prosvjednika. U promet će biti puštena i istočna obilaznica kod Domovinskog mosta, koja će se u utorak od 10 sati ponovno pretvoriti u gradilište.

Što se tiče zabrane parkiranja za stanare, oni koji stanuju uz trasu te u zoni Trga bana Jelačića moraju pomaknuti automobile već u noći sa subote na nedjelju, dok u zonu Trga Svetog Marka od 9 sati neće smjeti automobili, a od podneva ni pješaci.

>>Zatvara se centar Zagreba, a skriva se i ruta EU izaslanika

>>Promet u Zagrebu tijekom proslave ulaska u EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije