Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiđite do 2. siječnja

U KIC-u se sutra otvara izložba kostima Leta 3 "Bombardiranje Dore i Euroščonga"

Liverpool: Let 3 nastupio u finalu Eurosonga s pjesmom Mama ŠČ
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
27.12.2023.
u 14:42

Let 3 će Zagrepčane uvesti u 2024. godinu na Trgu bana Jelačića uz Zagrebačku filharmoniju, Akademski zbor Concordia Discors pod vodstvom Olje Dešića, brass skupinu ‘’Sestre’ s Igorom Pavlicom i plesnu skupinu Hekipa na čelu s Jovankom B. Titutkom te goste iznenađenja

Ususret skorašnjem nastupu grupe Let 3 na zagrebačkom dočeku Nove godine, u Galeriji na katu Kulturno-informativnog centra (KIC)  28. prosinca se otvara izložba "Bombardiranje Dore i Euroščonga".

Posvećena "liku, izgledu i djelu" riječkog benda koji je predstavljao Hrvatsku na Eurosongu, izložba je postavljena u organizaciji KUC Travno i u suradnji s KIC-om.

Izložit će se kostimi koje su nosili članovi benda Zoran Prodanović Prlja, Damir Martinović Mrle, Dražen Baljak, Matej Zec i Ivan Bojčić, te fotografije procesa nastanka kostima u Rijeci i Sarajevu. Posjetitelji će se moći podsjetiti i na nastupe Leta 3 u Opatiji, Varšavi, Tel Avivu, Madridu, Londonu, Liverpoolu, Zagrebu i Rijeci.

Autori kostima su Lana Letović Perčin i Manuela Paladin Šabanović, Juraj Zigman, a autorica izložbe, otvorene do 2. siječnja, Lejla Hodžić.

Let 3 su od samog pojavljivanja na rock sceni 1987. godine svoje energične nastupe pratili originalnim vizualnim izričajem, zanimljivim odjevnim kombinacijama, maštovitim kostimima, uvijek nekom novom 'pričom' i porukom. Dosad su izdali osam nagrađivanih studijskih albuma i dva live albuma kojima su, kao i nizom koncerata, tijekom proteklih 36 godina stekli brojne obožavatelje.

Njihov se broj znatno povećao nakon zapaženog nastupa na ovogodišnjem Eurosongu, na kojemu su izveli pjesmu "Mama ŠČ!" koja je percepcijom kod svih dobnih skupina, od djece do umirovljenika, postala svojevrsni fenomen.

Let 3 će Zagrepčane uvesti u 2024. godinu na Trgu bana Jelačića uz Zagrebačku filharmoniju, Akademski zbor Concordia Discors pod vodstvom Olje Dešića, brass skupinu ‘’Sestre’ s Igorom Pavlicom i plesnu skupinu Hekipa na čelu s Jovankom B. Titutkom te goste iznenađenja.

Prema najavama taj bi njihov nastup trebao biti više nego spektakularan jer na pozornici će u jednom trenutku biti blizu 200 sudionika programa.

Zagrijavanje će odraditi DJ Arsen Pavešić, a uvod u sam koncertni nastup Damir Martinović Mrle koji će pod svojim alter ego pseudonimom DJ Demian pripremiti teren za nastup svoje grupe. DJ Pips će glazbu puštati i poslije Let 3 nastupa, dok je voditeljica večeri Ida Prester.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije