Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija

U jednom danu policija zabilježila 146 prekršaja u gradu: Jedna skupina vozača dominira

Zbog radova na Jankomirskom mostu stvaraju se gužve
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
25.07.2021.
u 12:05

Najveći broj prekršaja vozači su počinili zbog neprimjerene brzine

Prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela u vožnji su četiri takozvane "glavne ubojice u prometu" na koje policija protekla dva dana akcije pojačanog nadzora najviše gleda. U jednom je danu tako zabilježeno ukupno 146 prometnih prekršaja, od čega ih je 78 prekoračenje propisane brzine. 

"Od ukupnog broja, 28 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, četiri zbog nepropisnog korištenja mobitela i 13 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Tri osobe su zadržane do otrježnjenja, jedna osoba je recidivist, a četiri su dovedene na sud", kažu iz Policijske uprave zagrebačke.

Najveće zabilježene koncentracija alkohola su kod 22-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,77 g/kg upravljao osobnim automobilom na Slavonskoj aveniji i kod 56-godišnjaka koji je zaustavljen na raskrižju Donjih Svetica i Ulice grada Vukovara te mu je zabilježena koncentracija alkohola od 1,69 g/kg, javljaju iz policije.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Bill Carson
Bill Carson
11:06 26.07.2021.

Toplo vrijeme, asfalt drži... Gas do daske uz pjesmice kao "Jači smo od sudbine".

DU
Deleted user
17:29 27.07.2021.

Nadam se da to nije jednodnevna akcija za cijelu godinu! Treba svaki dan divljaštvo na cesti spriječavati prisustvom policije i kažnjavanjem. Gotovo nitko ne poštiva znakove zabrane parkiranja ili zaustavljanja. Stop ne postoj, čak ni pred pješačkim prijelazom / zebrom. Na crveno u Ilici se svaki dan drajvaju, brzine koje auti razvijaju u Ilici kod Vinogradske su tolike da mi s ečini kao da su na A1 autoputu, a policije NIGDJE. Nekultura, divljaštvo, primitivizam i nepoštivanje propisa je gotovo normalna pojava u Zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije