Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ambiciozni planovi

U Ivaniću će se dogodine moći šetati uz rijeku Lonju

Ivanić Grad
Foto: Ivanić Grad
1/3
21.11.2013.
u 17:00

O gradovima Zagrebačke županije svaki tjedan u Večernjem 
listu

Stanovnici Ivanić Grada sljedeće bi godine mogli dočekati realizaciju dugo očekivanog uređenja šetnice uz rijeku Lonju, čime bi se grad spojio s rijekom koja kroz njega protječe.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš koji je povjerenje svojih sugrađana dobio prije nešto više od pola godine najavio je da će ovih dana raspisati javni natječaj za idejni projekt uređenja šetnice.

Prva faza radova

Šetnica je ucrtana i u detaljni plan uređenja grada, a planirana je s obje strane rijeke Lonje. Uredila bi se od mosta u Ulici kralja Tomislava, od starog grada Podgrađa, povijesnog dijela Ivanić Grada, do područja uz Naftalan s lijeve strane, odnosno Sportskog parka Zelenjak s desne strane rijeke Lonje sve do tzv. plinskog mosta.

– Prva faza projekta uređenja šetnice obuhvatila bi desnu obalu od Ulice kralja Tomislava do Naftalana. Uredila bi se šetnica, postavile klupe i javna rasvjeta – kazao je gradonačelnik.

Istaknuo je da će se tempo radova odrediti nakon što se dobije projekt uređenja, no da vjeruje da će barem dio šetnice biti sagrađen već 2014. godine. Osim šetnice, stanovnike Ivanić Grada u 2014. čeka i novi način prikupljanja otpada.

– Već od 1. veljače uvodimo odvojeno prikupljanje otpada, a odvajat će se papir, staklo, metal i biološki otpad – istaknuo je Leš. Građani će otpad razvrstavati u posebne vrećice koje će dobiti u postojećoj cijeni odvoza otpada dok će oni kojima će to biti malo, dodatne vrećice moći i kupiti.

– Preuzeli smo primjer Čakovca i Zeline gdje se projekt pokazao uspješnim pa nema razloga da tražimo novi – istaknuo je Leš.

Isplati se reciklirati

Dodao je kako će uvesti nekoliko platnih razreda, što će ovisiti o količini odvojenog otpada. Tako će oni koji odvajaju više otpada plaćati manju cijenu, dok će oni koji se manje trude svaki mjesec dobiti veće iznose na komunalnom računu.

Ključne riječi

Komentara 2

PO
Pošten11
15:08 22.11.2013.

Dječji vrtić Ivanić-Grad, mito i korupcija.

MO
mosmiga
08:48 22.11.2013.

Ahahahaha hoce biti brizi sa radovima kao sto su bli fantasticno brzi na cesti do ivanica............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije